Martin Lopušný chce vedle posilování postavení na českém a slovenském trhu expandovat do dalších zemí. Konkrétní být zatím nechce.
pondělí
22.10.2012
Nejen o expanzi na zahraniční trhy jsme si v Rozhovoru týdne povídali s ředitelem společnosti Ráj sýrů Martinem Lopušným.
 

Před pár měsíci jste provozovali deset franchisových poboček. Kolik máte nyní?
Aktuálně funguje šestnáct franchisových prodejen, deset v České republice a šest na Slovensku. Do konce roku 2012 bychom rádi tento celkový počet zvýšili na osmnáct poboček.

Jaké máte plány pro příští rok?
Hlavní plánovanou metou na příští rok je vstup na další zahraniční trh. V této fázi ale nechci konkrétně specifikovat, o kterou zemi se jedná.

Dříve jste zmínil možný vstup do další země Evropské unie. To platí?
Ano. Odpověď souvisí již s Vaší předchozí otázkou. Připravujeme vstup do další země Evropské unie, nicméně v této fázi se jedná o obchodní tajemství.

Do jakých lokalit se Váš koncept hodí?
Nás koncept se hodí téměř do jakékoliv lokality, kde je dostatečná kupní síla. Především tedy do lokalit, kam chodí nakupovat lidé. Jedná se hlavně o supermarkety, obchodní centra, ale i městské zástavby, kde je sdruženo více obchodů.

Chystáte pro zákazníky nějaké novinky?
Neustále vymýšlíme novinky pro zákazníky. Mohu prozradit, že na Vánoce 2012 připravujeme delikátní Goudu s hřiby, která nám aktuálně dozrává ve skladech v Holandsku. Tuto Goudu si sami vyrábíme, a tak předpokládáme velice příznivou koncovou cenu. Tato houba je čistě koncipována pro český a slovenský trh. Chutí se bude blížit Goudě s černým lanýžem, ale bude významně levnější.