Kvalita a čerstvost na prvním místě

V prodejnách Statkářův dvůr lze koupit mléčné a masné výrobky, vejce, pečivo, sezónní ovoce a zeleninu či regionální delikatesy.
Čtvrtek
04.10.2012
Novinkou v Katalogu franchis je společnost Statkářův dvůr. Zatím provozuje jednu vlastní farmářskou prodejnu.
 

Nový franchisový koncept Statkářův dvůr funguje na českém trhu od roku 2010. Jeho zatím jedinou prodejnu s čerstvými potravinami mohou zájemci navštívit v Hradci Králové. To se ale brzy změní. "V současnosti jednáme se dvěma potenciálními franchisanty. Jeden je ze Slovenska," říká za Statkářův Dvůr Ladislav Pelikán.

Celkem společnost plánuje otevřít v České republice deset až patnáct franchisových prodejen. V příštím roce chce zprovoznit pět obchodů. Vše ale bude záležet na dohodách s obchodními partnery. Formát farmářských prodejen Statkářův dvůr se může uplatnit již ve městech velikosti okresních.

Potraviny prodávané v obchodech Statkářův dvůr nejsou vždy bio produkty. Základem konceptu farmářských prodejen je podle Pelikána nabízet čerstvé a kvalitní potraviny. "Je potřeba to dělat s láskou, neváhat odepsat prošlé potraviny a tím přesvědčit zákazníka o našich kvalitách," dodává Pelikán.