Expanze pralinek pokračuje

Společnoist Leonidas se již připravuje na Vánoce. Nabízí jak osobní, tak firemní dárky. Většina firemních zakázek se připravují během září, října a expedují v listopadu a prosinci.
pondělí
15.10.2012
Největší světový producent pralinek Leonidas provozuje devět obchodů v Česku a jeden na Slovensku. Příští rok přibudou další.
 

Leonidas pralinky mají v České republice své zastoupení od roku 2007. Během pěti let bylo otevřeno šest obchodů v Praze, dva obchody v Ostravě a jedna prodejna v Českých Budějovicích. První pobočka Leonidas byla také otevřena na Slovensku v Bratislavě. Další expanze Leonidas obchodů je plánovaná především v Praze, kde se plánují na rok 2013 dva obchody. Jednání ale probíhají také v Brně a rovněž v Bratislavě.

Pro expanzi je vedle rozšiřování pobočkové sítě neméně důležité přicházet na trh s novinkami pro zákazníky. Konkrétní plán a ukázky jednotlivých produktů jsou prezentovány na každoroční události zvané „info days“, kde se představí nové pralinky, krabičky, obaly a výzdoba do výlohy. "Je zde projednáván celoroční plán firmy a hodnoceny výsledky z minulého období. Je místem setkání distributorů z celého světa a poskytuje tak příležitost ke sdílení zkušeností a nápadů," vysvětluje Martin Jiroušek, franchisor společnosti Leonidas pro český a slovenský trh.

Potenciální franchisant by měl mít zkušenosti v oboru gastronomie, hoteliérství nebo kavárenství. Výhodou je také zkušenost s prodejem čokolády či potravin. Měl by mít rovněž dostatečné kapitálové zajištění a dodržovat standardy sítě. Obchodům Leonidas se daří především ve městech s více než sto tisíci obyvatel.