Na nákup do vietnamské franchisy

Návrh jednoho z připravovaných obchodů Daily Fresh Stores.
Pátek
12.10.2012
V Česku se rozjíždí franchisová síť minimarketů Daily Fresh Stores. Provozovateli prodejen budou hlavně vietnamští podnikatelé.
 

Nový řetězec prodejen s potravinami Daily Fresh Stores chce pod svou značku získat alespoň sto minimarketů vlastněných v převážné většině vietnamskou komunitou. "Předpokládáme, že devadesát procent klientů budou drobní vietnamští obchodníci. U nich vidíme největší potenciál. Pod jednotným brandem získají větší atraktivitu i důvěryhodnost," vysvětluje Martin Cozl, jednatel společnosti Czech Retail Support, která otevření prodejen Daily Fresh Stores připravuje.

Franchisantem konceptu se ale může stát jakýkoli provozovatel prosperující večerky, tedy nejen těch vietnamských. Postupně by podle plánu společnosti mělo pod značkou Daily Fresh Stores fungovat alespoň sto obchodů. Poté hodlá firma přistoupit k druhé fázi – vzniku aliance samostatných obchodníků Daily Fresh Stores, která již bude mít výraznou kupní sílu a bude možné dělat hromadné nákupy a dosáhnout na zajímavé slevy u jednotlivých výrobců či dodavatelů.

První franchisová prodejna by měla být spuštěna během jednoho měsíce. Další by měly brzy následovat. "Nyní připravujeme tři obchody a jednáme s dalšími. Někteří z budoucích franchisantů začali vyhledávat vhodné prostory pro obchody," dodal Cozl. Firma tak následuje příkladu obchodního řetězce Makra, jehož první vietnamské franchisové prodejny jsou již v provozu.