Obchodní síť Náš grunt je budována kombinací vlastních obchodů a franchisy.
Středa
10.10.2012
Známá síť obchodů s farmářskými potravinami prochází velkými změnami. Tou největší je, že ze značky Český grunt se stává Náš grunt.
 

Provozovatelé kamenných prodejen s lokálními potravinami známí pod značkou Český grunt se rozhodli pro změnu názvu. Reagují tak na rozšíření spolupráce s lokálními dodavateli a expanzi na Moravu a Slovensko. V současnosti mají zákazníci možnost dopřát si tradiční české produkty na sedmnácti místech v republice. Do konce roku 2012 budou otevřeny další tři provozovny.

O rostoucí síť obchodů potravin od tuzemských malých a středních producentů projevili zájem i východní sousedé a v současnosti jedná Náš grunt se třemi konkrétními partnery na Slovensku. „S rozvojem sítě mimo Českou republiku logicky přichází i změna názvu společnosti, která přejmenováním na Náš grunt vychází vstříc zákazníkům a obchodním partnerům na Moravě a Slovensku,“ komentuje probíhající rebrandig prodejen Aleš Kotěra, spolumajitel konceptu Náš grunt.

Společnost má velké plány i do následujících let. V České republice by chtěla do konce roku 2015 provozovat zhruba čtyřicet až padesát prodejen. Na slovenském trhu by se podle Kotěry mohlo uplatnit asi patnáct farmářských obchodů.