Na stěnách pobočky jsou LCD monitory a velká mapa světa se zářícími body, jež zaznamenávají, kde všude tato pojišťovna působí.
pondělí
08.10.2012
Allianz pojišťovna se chystá k důležitému kroku. Již zítra 9.října otevře svou první pobočku na principu franchisingu v České republice.
 

Netradiční pobočku otevírá v ostravském obchodním centru Avion Allianz pojišťovna. Poprvé v České republice tam představí nový model obsluhy klientů, na který doposud nejsou lidé příliš zvyklí. Od původních poboček se liší především tím, že nejde o klasickou přepážku. Nabízí diskrétní zázemí, příjemné prostředí a design, vymykající se standardním prostorům.

Návštěvníci této pobočky i její personál spolu sedí u vyšších stolků na výškově nastavitelných židlích, a to buď naproti sobě nebo vedle sebe. Nová koncepce vychází ze známého faktu, že pojištěný člověk zvládá problémy snadněji. „Jistota v symbolech kmenů v podlaze a jejich mohutnost, pevnost a solidnost jsou příměrem bezpečné cesty ke stáří,“ vysvětluje manažer obchodních míst Allianz pojišťovny Petr Hampejs.

V ostravském Avionu tak společnost otevírá první exkluzivní obchodní místo, založené na partnerském modelu řízení. V praxi to znamená, že jeho provozovatel má od pojišťovny franchisovou licenci s exkluzivitou pro danou oblast. Allianz mu poskytuje vybavené obchodní místo, značku a zkušenosti z České republiky i z více než 70 zemí světa. Společně s provozovatelem pobočky se navíc stará také o lokální marketing. Pojišťovna počítá s tím, že po Ostravě bude podobné typy poboček otevírat i v dalších velkých, ale i středně velkých městech.