UNIGLOBE Travel zajišťuje služební cesty podle potřeb firem. Dokáže snížit náklady spojené se zajišťováním letenek nebo ubytování. (foto: Facebook UNIGLOBE Travel International)
Středa
17.10.2012
Společnost UNIGLOBE Travel hodlá rozšiřovat svou síť cestovních kanceláří. Nyní jedná s třemi potenciálními franchisanty.
 

Zatím jediná franchisová pobočka UNIGLOBE Travel funguje naplno od srpna v Uherském Hradišti. Na to, že služby byznys travel agentur nejsou v České republice příliš známé, si vede dobře. "Nasazení a přístup franchisového partnera a jeho pracovníků hodnotíme pozitivně. Franchisové pobočce se již v prvních týdnech podařilo uzavřít první obchody v oblasti byznys travel. Pokud bude vývoj pokračovat tímto tempem, budeme spokojeni," říká Jan Prášek, ředitel společnosti UNIGLOBE Travel.

Nyní původem kanadský koncept komunikuje ohledně budoucí spolupráce se třemi zájemci o získání franchisové licence. Ještě do konce roku by mohla být podepsána další smlouva na novou pobočku. Pro rok 2013 plánuje UNIGLOBE Travel otevřít celkem tři pobočky.

Většina obchodníků se pomalu ale jistě připravuje na Vánoce, které jsou často klíčové pro jejich finanční rentabilitu. Byznys travel agentury ale mají sezónní vrcholy jindy. "Naší hlavní sezónou je období leden až červen a dále září až polovina prosince, kdy lidé cestují za obchodem a jezdí na služební cesty," vysvětluje Prášek. Podle něj to ale neznamená, že nevydělávají o prázdninách či Vánocích. Operátoři UNIGLOBE Travel totiž mohou připravit nabídky exkluzivních cest do exotických zemí, kam tradiční cestovní kanceláře nejezdí.