Šance vlastnit provozovnu DietFitness se budou podle Bejdáka postupem času snižovat. A to díky exkluzivitě území, která je garantována novým i stávajícím provozovnám.
Úterý
30.10.2012
Franchisový koncept DietFitness je v Česku jediný, který spadá do oboru Medical Fitness. Ještě před Vánoci chce otevřít další pobočku.
 

V polovině srpna byla otevřena druhá franchisová provozovna DietFitness v Praze na Proseku. Jedná se o pobočku, která je samostatně stojící, což znamená, že není součástí většího sportovního komplexu, jako je tomu u pilotní provozovny v Praze Kyjích. "Právě tato pilotní provozovna nám vykazuje velmi dobré výsledky, proto jsme vyhodnotili, že je na čase expandovat," říká franchisor tréninkového konceptu DietFitness Jan Bejdák.

Koncept plánuje otevřít novou pobočku v Praze, a to v Nákupním centru Eden, ještě před vánočními svátky. Podle Bejdáka je ale možné, že se kvůli státním institucím otevření posune do první poloviny ledna 2013. V příštím roce je v plánu zprovoznit pět až osm poboček DietFitness v České republice. A to v městech nad 20 000 obyvatel.

Společnost se také snaží co nejpřesněji odhadnout budoucí úspěšnost provozovny DietFitness. Důležitá je spádová oblast, kupní síla obyvatelstva v regionu, vstupní jednorázové náklady a průběžné náklady. "Tyto a mnoho dalších údajů zadáme do velmi složité tabulky a vznikne nám Ekonomický propočet, který nám buď doporučí nebo naopak zamítne provozovnu DietFitness v daném místě realizovat," informuje Bejdák. Podle něj je ale výhodou, že většina regionů je zatím neobsazena, proto se vyplatí získat licenci co nejdříve.