Franchising představuje pro UniCredit Bank optimální kombinaci mezi potřebnými investičními náklady na straně jedné a cílovým tržním podílem v počtu obchodních míst na území ČR na straně druhé.
Středa
24.10.2012
UniCredit Bank - zatím jediná banka, která v Česku provozuje franchising, brzy otevře 40. pobočku. Zákazníci ji najdou v Holešově.
 

Od jubilejního slavnostního otevření 30. franchisového obchodního místa uplynulo sotva půl roku a UniCredit Bank již pomalu připravuje další oslavu. V polovině listopadu totiž začne fungovat již 40. obchodní místo franchisového typu v Holešově. Banka se tak po dvou letech vrací do míst, kde s franchisingem začínala. První franchisové obchodní místo totiž bylo otevřené v listopadu 2010 v blízkých Otrokovicích.

Jen letos banka otevřela nebo ještě bude otevírat obchodní místa v Lovosicích, Šternberku, Kadani, Čáslavi, Přelouči, Vrchlabí, Svitavách, Poděbradech, Uherském Brodě nebo Rakovníku. "Rok 2012 je z hlediska expanze našich franchisových obchodních míst nejvýznamnější. V příštím roce plánujeme dokončit zbývající obchodní místa tak, abychom naplnili náš plán stanovený na minimální počet šedesáti pěti franchisových obchodních míst," informuje ředitel útvaru Alternativní distribuce UniCredit Bank Tomáš Drábek.

V Česku v těchto dnech otevřela první franchisové obchodní místo také pojišťovna Allianz. Podle Drábka lze jednoznačně konstatovat, že franchisový model v oblasti poskytování finančních produktů a služeb dobře funguje. "Je více než pravděpodobné, že vybrané finanční instituce budou po našem úspěšném uvedení franchisové distribuce na trh tento model rovněž aplikovat. A to bez ohledu na to, zda se jedná o banku, pojišťovnu či jinou finanční instituci," dodává Drábek.