Ocenění českých podnikatelek i pro franchisu

Z celkového počtu 11 321 společností bylo vybráno 246 s nejlepší finanční analýzou CCB - Czech Credit Bureau veřejně dostupných údajů všech společností v České republice odpovídajících kritériím soutěže.
Středa
07.11.2012
Agentura Helas a společnost Mazars představily nejúspěšnější české podnikatelky. Jednou z nich je i majitelka franchisové sítě BON BON.
 

V pořadí již pátý ročník soutěže Ocenění českých podnikatelek zná již své vítězky. Úspěch zaznamenala Petra Kovandová, majitelka franchisového konceptu BON BON, která obsadila první místo v kategorii Středně velká společnost. Na druhé příčce se umístila Hana Baštýřová se společností BMKco, která se zabývá prodejem spojovacího materiálu a kotevní techniky. Třetí pak skončila Eva Štěpánková, majitelka české kosmetické firmy RYOR.

Vítězkou kategorie Velká společnost se stala Olga Bunce, jejíž společnost Britex-CZ působí v oblasti prodeje a oprav mobilních telefonů, bankovní i kancelářské techniky. Druhé místo mezi velkými firmami patří Anně Šťastné, majitelce společnosti CORA MANAGEMENT, který se specializuje na Poskytování úklidových služeb ve výrobních a potravinářských provozech, zdravotnických zařízeních, správních budovách a bankovních domech. Franchisový koncept zabodoval i mezi velkými společnostmi, když třetí příčku obsadila franchisantka sítě McDonald´s Renata Roubínková Baierová.

V kategorii Malá společnost se na první příčce umístila Miroslava Kubatá, majitelka firmy Hebios, která se věnuje distribuci zdravotnických prostředků. Za ní skončila na druhém místě Jana Kühnelová provozující oční ordinaci spolu s optikou OCULEUS. Jako třetí skončila Olga Křehlíková, majitelka firmy AUTOKŘEHLÍK, autorizovaného autosalonu značky Renault. V rámci pátého ročníku byly uděleny i zvláštní ceny partnerů soutěže. Titul GE Money Bank – Výjimečná podnikatelka získala Helena Bednářová, která se svou firmou Centrin CZ působí v oblasti sociálních služeb. Cenu za výjimečný růst firmy udělovanou pod patronací MasterCard si odnesla Jana Márová, majitelka vzdělávací a poradenské společnosti PROFIMA EFFECTIVE. Cena za inovativní řešení udělovanou pod patronací Allianz pojišťovny získala Hana Malurová s svou společností ESKON, která vyrábí bezkontaktní identifikační systém BIS.

Soutěž byla založena v roce 2008. Jejím cílem je podpora českých žen, podnikatelek. Umožňuje ocenit ženy jako osobnosti a poukázat na významné projekty nebo inovace v různých oborech, které české firmy pod jejich vedením přinášejí na český nebo evropský trh. Klade si zároveň za cíl vyzdvihnout a šířit úspěchy žen dosažené v podnikání při respektování nepsaných mravních norem vzájemného obchodu. Mediálním partnerem soutěže je i portál Franchising.cz a magazín Vlastní firma FRANCHISING.