Momentálně firma provozuje v ČR šest vlastních prodejen, které jsou ve fázi předávání do rukou franchisantů.
Úterý
13.11.2012
Výrobce sportovního oblečení ENVY je novinkou v Katalogu franchis. Díky franchisovým partnerům chce rozšířit celosvětovou síť.
 

Snaha rozšířit značku do co největšího počtu zemí a pokrýt většinu oblastí České republiky a Slovenska vedlo společnost ENVY Sport k nápadu rozvíjet svou pobočkovou síť v těchto státech promocí franchisových partnerů. Firma tak navázala na zkušenosti ze zemí jako například Švýcarsko, Rusko, Polsko nebo Německo, kde jsou její obchody v rukách franchisantů.

Na celém světě můžeme najít v současné době 80 provozoven této značky sportovního oblečení, z nichž část je provozována na základě udělení franchisové licence. „Rádi bychom zvýšili jejich počet na 100 tak, abychom pokryli všechny stěžejní oblasti. K tomu nám jistě napomůže i rozšíření pobočkové sítě v České republice a na Slovensku,“ říká Pavel Selepčíny, generální ředitel společnosti Moravia Sport Group, která je držitelem masterfranchisové licence a má tak otevírání sportovních prodejen v Česku a na Slovensku na starosti. V tuzemsku má firma celkem 25 obchodů, z nichž šest, které doposud provozovala jako vlastní, jsou momentálně ve fázi transformace na franchisové prodejny.

Prodejny značky ENVY, jejichž velikost by se měla pohybovat od 80 do 300 metrů čtverečních, míří do měst, jejichž počet obyvatel spolu se spádovou oblastí není menší než 50 tisíc. „Nějaké speciální požadavky na kandidáta nemáme. Tím, že je náš systém ucelený, je vhodný pro téměř jakéhokoli uchazeče se základní znalostí ekonomiky a zájmem o rozšíření obzorů směřovaných na přímý prodej produktu,“ doplňuje Aneta Nováková, franchisingová manažerka.