KinderGarten zřizuje firemní školky jako mateřská společnost, na základě franchisy v této oblasti nefunguje.
Pátek
16.11.2012
O firemní školky je mezi společnostmi zájem. KinderGarten tak plánuje jejich další otevírání.
 

Raiffeisenbank, E.ON, Siemens, UniCredit Bank. Všechny tyto velké nadnárodní společnosti mají společnou jednu věc. A to firemní školku, kterou provozuje společnost KinderGarten. Jen v letošním roce zahájily provoz dvě z nich, a to pro společnosti E.ON a UniCredit Bank.

Pro rok 2013 má společnost KindreGarten, která v tuzemsku provozuje franchisovou síť stejnojmenných jazykových školek, v plánu otevřít další dvě až čtyři firemní školky. Všechny tyto projekty jsou v současné době ve fázi příprav či komunikace se společnostmi mající zájem o založení takovéhoto zařízení.

Jak pro portál Franchising.cz řekl jednatel společnosti KinderGarten Zdeněk Fiala, zájem ze strany firem o založení mateřských školek pro jejich zaměstnance je značný. Stále však chybí v této oblasti dostatečná podpora státu. „Přínosem by byla daňová uznatelnost nákladů na provoz mateřských školek, o což se jako člen Asociace firemních a soukromých školek již dlouhodobě snažíme,“ upozorňuje Fiala.

Historicky prvním projektem firemní školky, kterou firma KinderGarten realizovala, bylo předškolní zařízení pro Raiffeisenbank. „Již delší dobu jsme firmám nabízeli v našich pobočkách speciální ceny či alokaci místa. Tím skutečným projektem však byla právě školka pro Raiffeisenbank, které v současné době daří a existuje na ni již značně dlouhá čekací listina,“ dodává Fiala.