Společnost LEGO wear prodává oblečení pro chlapce a dívky od dvou měsíců do dvanácti let ve více než 1000 prodejnách po celé Evropě i mimo ni.
Úterý
27.11.2012
Letos otevřela značka dětského oblečení LegoWear na českém a slovenském trhu dvě franchisové prodejny.
 

Po otevření zatím posledního franchisového obchodu, který najdeme v Bratislavě, a zahájil provoz na konci října, však firma SmartLife, která je držitelem masterfranchisové licence na rozvoj této značky, neusnula na vavřínech. Momentálně totiž vede intenzivní jednání s dalšími zájemci o franchisu. „Některé z nich jsme bohužel byli nuceni odmítnout. Zejména proto, že v regionu, ve kterém chtěli své prodejny otevřít, již značka LegoWear své zastoupení má,“ říká ředitelka divize LegoWear společnosti SmartLife Jarmila Janíková s tím, že LegoWear není značka, kterou by firma chtěla mít ve všech obchodních centrech, a proto se snaží vybírat ty nejvhodnější lokality a partnery.

Zvětšovat svou síť chce LegoWear i v roce příštím. Právě v něm by měly být otevřeny minimálně dva franchisové obchody na Slovensku, stejný počet by jich pak měl vzniknout i u nás. Zároveň s tím společnost SmartLife jedná i o rozšíření prodejních míst ve stylu obchodů shop-in-shop. „Značka LegoWear zažívá expanzi nejen v rámci České a Slovenské republiky, celosvětově totiž z Evropy proniká i do řady mimoevropských zemí,“ doplňuje Janíková.

Nejen franchisou živa je firma, o tom svědčí i fakt, že LegoWear rozšiřuje vedle franchisové sítě i počet svých velkoobchodních partnerů. S profi zimní kolekcí LEGO TEC 2013, která je vhodná i do náročnějších podmínek, se chystá oslovit i obchody s ryze sportovním oblečením.

Koncept LEGO wear se uplatní nejlépe ve městech nad 25 tisíc obyvatel či turisticky atraktivních lokalitách. Pro monobrandovou prodejnu doporučuje firma minimální počet obyvatel 50 tisíc. Hodí se jak do obchodních center, nákupních pasáží, tak jako samostatně stojící kamenná prodejna ve frekventovaných lokalitách, nejlépe v centrech měst.