V průběhu 4. ročníku odborné konference INSIAFEST se členové sítě zajímali o budoucí vývoj systému YETI a také o další technologické nástroje na podporu jejich podnikání, které INSIA vyvíjí.
Středa
05.12.2012
Síť pojišťovacích a hypotečních makléřů INSIA získala 100% podíl ve společnosti Kyberie.
 

Právě tým vývojářů, který působí ve společnosti Kyberie, vyvíjí již od roku 2000 pro INSIA na zakázku online systém YETI, jedinečný software, který je páteří mezinárodní sítě makléřů. „INSIA se díky tomuto kroku stává vlastníkem vývojové platformy, vyspělého databázového a cloudového řešení," komentuje akvizici šéf vývoje a zakladatel společnosti Kyberie Jiří Hradil.

YETI je nedílnou součástí filozofie INSIA založené na konceptu svobody pro členy sítě, systému dalšího odborného vzdělávání a výměně zkušeností. „Kyberie s námi dlouhodobě na vývoji systému YETI spolupracuje. Její spojení s INSIA mě velmi těší, protože je dalším krokem k tomu, aby se INSIA stala technologickou jedničkou mezi pojišťovacími makléři," uvedl Petr Marek, předseda představenstva INSIA.

V letošním roce INSIA ve spolupráci se strategickým partnerem Marsh založila pobočky v Polsku a Maďarsku a v nejbližších dnech vstoupí i na další zahraniční trhy. Právě americká společnost Marsh navýšila svoji investici v INSIA z 15 % na 30 %, což odráží zájem amerického partnera podporovat obchodní model INSIA v Evropě. Podle Richarda Radfora, generálního ředitele Marsh CEE & CIS a člena dozorčí rady INSIA, získává makléřská síť díky připojení společnosti Kyberie ještě lepší pozici pro mezinárodní expanzi.