Momentálně s.Oliver v Česku žádné franchisové obchody nemá. Prioritou je jejich vlastní síť. S rozvojem značky pomocí franchisingu však firma do budoucna počítá.
Pátek
07.12.2012
Modely německé značky lze nově najít i v českých hypermarketech Globus.
 

Původem německá módní a lifestylová značka s.Oliver, která na tuzemském trhu expanduje i formou franchisingu, rozšířila na konci listopadu svou nabídku v České republice o dětskou módu. Kolekci „s.Oliver BABY“ firma nabízí nově ve třech hypermarketech Globus – v Praze, Brně a Pardubicích.

V České republice jsou tak jednotlivé produktové řady značky s.Oliver k dostání ve 14 vlastních prodejnách a více než čtyřech desítkách partnerských obchodů, nově rozšířených právě o 12 hypermarketů Globus s výhradním zastoupením oblečení pro děti ve třech z nich. „Od nastávající spolupráce si slibujeme jen to nejlepší. Síť Globus je zákazníky vnímána skrze kvalitu nabízených produktů, což naše značka bezpochyby splňuje,“ vysvětluje Monika Poláková z marketingového oddělení s.Oliver CZ. Nabídku oblečení v hypermarketech Globus značka rozšířila o dámskou i pánskou módu.

Společnost s.Oliver Bernd Freier byla založena před více než 40 lety Berndem Freierem, který v roce 1969 v německém městě Würzburg otevřel první maloobchodní prodejnu „Sir Oliver“ o rozloze 25 m2. Na český trh značka vstoupila v roce 2003. O šest let později byla v ČR, po distribuci značky prostřednictvím franchisy, založena samostatná pobočka s.Oliver CZ spadající přímo pod německou centrálu.