V prodejnách Statkářův dvůr lze koupit mléčné a masné výrobky, vejce, pečivo, sezónní ovoce a zeleninu či regionální delikatesy.
pondělí
10.12.2012
Koncept farmářských prodejen Statkářův dvůr získal prvního franchisanta.
 

Od ledna roku 2013 tak otevře ve spolupráci s ním obchod s farmářskými potravinami v Praze 10. Franchisový koncept Statkářův dvůr funguje na českém trhu od roku 2010. Jeho zatím jedinou prodejnu s čerstvými potravinami mohou v současné době zájemci navštívit v Hradci Králové. To se však změní.

V průběhu příštího roku chce Statkářův dvůr svou síť rozšířit do dalších krajských měst. Otevřít by tak chtěl zhruba 10 nových poboček. „Vše záleží na partnerech, zájemců je hodně, ale vybíráme pečlivě, protože se jedná o dlouhodobou spolupráci a zároveň koncept, který je určen lidem se vztahem k čerstvým farmářským potravinám,“ říká majitel Statkářova dvora Ladislav Pelikán.

Potraviny prodávané v obchodech Statkářův dvůr nejsou vždy bio produkty. Základem konceptu farmářských prodejen je podle Pelikána nabízet čerstvé a kvalitní potraviny, což musí platit i v případě franchisových obchodů.