Díky sloučení obou dceřiných společností předpokládá UniCredit zvýšení úrovně poskytovaných služeb nové banky a využití toho nejlepšího know-how z obou zemí v rámci nové "přeshraniční" banky.
pondělí
17.12.2012
Z UniCredit Bank v Česku a na Slovensku bude jedna "přeshraniční" banka.
 

Představenstvo skupiny UniCredit schválilo projekt na sloučení svých dceřiných společností v České republice a na Slovensku do jedné přeshraniční banky. Očekává se, že integrace, která stále podléhá schválení ze stran příslušných úřadů, bude ukončena do konce roku 2013.

Cílem sloučení je dle tiskového mluvčí UniCredit Bank Czech Republic Petra Plocka spojit to nejlepší z obou bank. „To zahrnuje mimo jiné vytvoření nové silnější banky operující na Slovensku a v České republice, vyšší standard služeb prostřednictvím pobočkové sítě v SR a ČR, zvýšení bilance, kapitálu a výnosů. Dále pak také efektivnější řízení nejen finanční rozvahy a likvidity, ale také nákladů, zefektivnění organizační struktury a další investice v rámci nové banky do inovativních produktů,“ doplňuje Plocek.

UniCredit Bank Czech Republic, která na tuzemském trhu expanduje také prostřednictvím otevírání poboček na bázi franchisingu, nepředpokládá, že by se sloučení dotklo jejích klientů a obchodních partnerů, a to ani těch „franchisových“. V současné době má banka u nás 41 partnerských obchodních míst pod značkou UniCredit Bank Express a v příštím roce plánuje dokončení partnerské sítě. Na jeho konci bychom tak na tuzemském trhu měli najít 90 poboček.

Není vyloučeno, zda díky sloučení obou bank, přijde UniCredit s konceptem na bázi franchisingu i na Slovensko. „Rozšiřování distribuční sítě na principu franchisingu je primárně určeno pro český trh. Pokud bychom tento model chtěli dále rozšiřovat i na Slovensko, budeme veřejnost v předstihu informovat,“ upřesňuje Plocek.