Rumunsko je v hledáčku Subwaye. Letos je plánováno otevření až 14 restaurací.
Pondělí
28.01.2013
Subway expanduje na východ. V Rumunsku otevírá další restauraci.
 

Řetezec s rychlým občerstvením Subway rozšiřuje své aktivity na rumunském trhu. V lednu v Bukurešti otevřel další restauraci. A nezůstane jen u ní. V rumunském hlavním městě by letos mohlo být otevřeno dalších 5 restaurací. V současné době už je v Rumunsku v provozu 12 restaurací, z toho největší počet je právě v Bukurešti, kde jich najdeme 8. Po jedné provozovně má Subway na tamním trhu restaurace ve městech Timisiora, Pitesti, Iasi a Cluj.

Společnost v Rumunsku provozuje všechny pobočky ve formě franchisy. A chce nadále tento koncept rozšiřovat. Jak pro Franchising.cz uvedla koordinátorka pro CEE ve společnosti Subway Ivana Filipová, firma plánuje otevřít v Bukurešti letos dalších 5 restaurací, v oblasti kolem Bukurešti zahrnující východní Rumunsko pak ještě dalších 5. V západním Rumunsku hodlá spustit provoz 3 nebo 4 fastfoodů. Náklady na franchisu jsou zde stejné jako v ČR - licence stojí 7500 eur, každá další 3750 eur. Další náklady na provoz vychází na 100 tisíc eur.

V současné době má Subway po celém světě 37 tisíc restaurací v 99 zemích a je největší fastfoodový řetězec na světě. Manažer společnosti Subway pro Rumunsko Rumen Radev při otevření nové pobočky v Bukurešti uvedl: "Celkem 93 % našich restaurací ve světě jsou úspěšné. Tyto informace nepřinášíme my, ale specializované instituce, které monitorují trh, na kterém působíme."


Populární na fóru

Franšíza McDonald’s? Doživotí

Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?

1 komentář(e)
posledni 03.02.2018
Prodej podniku - nápadu

To s vámi soucítím. Také jsem měla jeden celkem úspěšný projekt, ale stál mě veškerý čas, takže už mě ke konci ani tolik netěšil... Společnost se určitě...

2 komentář(e)
posledni 24.11.2017
Sushi v Česku jde

Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.

1 komentář(e)
posledni 29.10.2015
Komunikace je základ

The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...

1 komentář(e)
posledni 21.09.2015
Lidé jsou základ

Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...

1 komentář(e)
posledni 15.07.2015
Prodej podniku - nápadu

Dobrý den, mám podnik v gastronomii, je to jedinečný nápad založený v srpnu 2014, na facebooku máme přes 10tis fanoušků a nemáme problém, co se týče...

2 komentář(e)
posledni 16.06.2015
Fast food franchises

Dobrý den, protože ráda cestuji, dovolím si říct, že jsem viděla řadu zajímavých konceptů, které mají po světě řadu poboček - nevím, jestli zrovna...

3 komentář(e)
posledni 19.11.2014
Fast food franchises

Fastfoodové koncepty jsou u franchisové spolupráce nejoblíbenější, avšak český gastronomický trh aktuálně zažívá konsolidaci. Tudíž dle našich informací je...

3 komentář(e)
posledni 19.11.2014