Rumunsko je v hledáčku Subwaye. Letos je plánováno otevření až 14 restaurací.
Pondělí
28.01.2013
Subway expanduje na východ. V Rumunsku otevírá další restauraci.
 

Řetezec s rychlým občerstvením Subway rozšiřuje své aktivity na rumunském trhu. V lednu v Bukurešti otevřel další restauraci. A nezůstane jen u ní. V rumunském hlavním městě by letos mohlo být otevřeno dalších 5 restaurací. V současné době už je v Rumunsku v provozu 12 restaurací, z toho největší počet je právě v Bukurešti, kde jich najdeme 8. Po jedné provozovně má Subway na tamním trhu restaurace ve městech Timisiora, Pitesti, Iasi a Cluj.

Společnost v Rumunsku provozuje všechny pobočky ve formě franchisy. A chce nadále tento koncept rozšiřovat. Jak pro Franchising.cz uvedla koordinátorka pro CEE ve společnosti Subway Ivana Filipová, firma plánuje otevřít v Bukurešti letos dalších 5 restaurací, v oblasti kolem Bukurešti zahrnující východní Rumunsko pak ještě dalších 5. V západním Rumunsku hodlá spustit provoz 3 nebo 4 fastfoodů. Náklady na franchisu jsou zde stejné jako v ČR - licence stojí 7500 eur, každá další 3750 eur. Další náklady na provoz vychází na 100 tisíc eur.

V současné době má Subway po celém světě 37 tisíc restaurací v 99 zemích a je největší fastfoodový řetězec na světě. Manažer společnosti Subway pro Rumunsko Rumen Radev při otevření nové pobočky v Bukurešti uvedl: "Celkem 93 % našich restaurací ve světě jsou úspěšné. Tyto informace nepřinášíme my, ale specializované instituce, které monitorují trh, na kterém působíme."


Populární na fóru

Prodej podniku - nápadu

Jukněte na www.gastroreality.cz tam můžete vaši nabídku inzerovat. Je to portál zaměřený na prodej gastrorealit

3 komentář(e)
posledni 04.09.2018
Franšíza McDonald’s? Doživotí

Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?

1 komentář(e)
posledni 03.02.2018
Prodej podniku - nápadu

To s vámi soucítím. Také jsem měla jeden celkem úspěšný projekt, ale stál mě veškerý čas, takže už mě ke konci ani tolik netěšil... Společnost se určitě...

3 komentář(e)
posledni 24.11.2017
Sushi v Česku jde

Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.

1 komentář(e)
posledni 29.10.2015
Komunikace je základ

The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...

1 komentář(e)
posledni 21.09.2015
Lidé jsou základ

Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...

1 komentář(e)
posledni 15.07.2015
Prodej podniku - nápadu

Dobrý den, mám podnik v gastronomii, je to jedinečný nápad založený v srpnu 2014, na facebooku máme přes 10tis fanoušků a nemáme problém, co se týče...

3 komentář(e)
posledni 16.06.2015
Fast food franchises

Dobrý den, protože ráda cestuji, dovolím si říct, že jsem viděla řadu zajímavých konceptů, které mají po světě řadu poboček - nevím, jestli zrovna...

3 komentář(e)
posledni 19.11.2014