Vláčky pojedou za hranice
Koncept restaurací Výtopna, kde jsou zákazníci obsluhováni vláčky, chce zamířit za hranice. Společnost Efef, která je majitelem franchisové sítě Výtopna, zaznamenává poptávku po jejích franchisových licencích převážně ze zahraničí. V tuzemsku se jí podařilo loni otevřít 2 pobočky.
Nově otevřená Výtopna Café v Ostravě se ze začátku potýkala s malým zájmem. Problém vidí jednatel společnosti Efef Petr Fridrich ve špatné marketingové komunikaci obchodního centra Nová Karolina, kde se pobočka nachází. V současnosti už dle něj nabrala správný směr a začíná se jí dařit. Druhá Výtopna byla otevřena opět v Brně, kde už jsou dvě.
„O naší franchisu Výtopna zájem je, a to převážně od zahraničních investorů. Mám radost z toho, že se ozývají sami,“ říká Fridrich s tím, že v poslední době jej potěšil zájemce například z Ázerbájdžánu. V současné době je provozováno 5 poboček v České republice, z toho 4 formou franchisy.
Společnost připravuje pro letošní rok další novinky. Pro franchisanty vyvíjí vlastní CRM systém a pracuje na výrobě vlastních modelací v kolejišti pomocí 3D tisku. O inovace nebudou ochuzeni ani zákazníci. Pro děti bude Výtopna vařit jídla, která budou vláčky vozit přímo na stůl. Dospělí si mohou nechat zajet vlak do modelové likérky, která jim automaticky naplní vybraný drink.
Zobrazit v katalogu franšíz
PŘEČTI ČLÁNKY
„Franšízová síť kaváren CrossCafe umí pomoci těm, kteří chtějí začít kavárenský byznys,“ říká ředitel společnosti Mgr. David Štangler.
Vašek Hájek za tři roky, do kterých spadala éra covidu, stihl otevřít tři úspěšné franšízy Vosíme.cz. Proč uvěřil právě této pizze?
Chocafé je kavárna, kde proudí především belgická čokoláda. Co tento koncept nabízí franšízantům nám v rozhovoru přiblíží zakladatel značky Jan Novák.
Dva kamarádi Honza a Matěj postavili svůj koncept bistra na čerstvých těstovinách, které dovedou mimořádně rychle servírovat zákazníkovi. Nyní svůj nápad nabízí jako franšízu.
„Počty franšíz s vaflemi, palačinkami a lívanci rostou. Nyní cílíme na všechna krajská města“, říkají franšízoři Elvis Osmanović a Dino Pekez.
Nejčtenější
Každý den lidé zhlédnou na YouTube více jak miliardu videí. Proč toho nevyužít pro vlastní zisk?
Franšízy modernizují své financování. Česká kavárenská síť CrossCafe Original nabízí nováčkům spolufinancování investic.
TAB Board propojuje majitele a manažery lokálních firem, kteří mezi sebou sdílí zkušenosti. Franšízant Tomáš Petrů pro setkání využívá i netradiční prostředí.
Jak se daří pobočkám nově otevřené Partners Banky a kde je šance pro nové franšízanty? Odpovídá Jan Brejl, obchodní ředitel finanční skupiny Partners.
Další franšíza vstoupí do konkurence amerických fastfoodových značek a první pobočka vznikne v Praze. Co nového se dá do byznysu s burgery přinést?
Populární na fóru
Dotazník regionální produkty a gastroturismus
Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...
Taco Bell na cestě k vrcholu
Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.
Úspěšný rok pro Subway
Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...
Subway vidí potenciál na benzinkách
Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....
Subway vidí potenciál na benzinkách
a
Franšíza McDonald’s? Doživotí
Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?
Sushi v Česku jde
Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.
Komunikace je základ
The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...