Zmrzliny Häagen-Dazs mají více jak 90letou tradici. Od ledna jsou přidruženým členem ČAF.
Středa
30.01.2013
K České asociaci franchisingu se připojila značka Häagen-Dazs. Tu zastupuje firma General Mills Eastern Europe.
 

Česká asociace franchisingu má nového přidruženého člena. Stala se jím značka zmrzlin Häagen-Dazs, kterou zastřešuje firma General Mills Eastern Europe. Společnost provozuje v Praze zatím jednu prodejnu. Od členství si firma slibuje bližší kontakt s potenciálními kandidáty na získání Häagen-Dazs franchisy.

Historie značky Häagen-Dazs se začala psát před 90 lety, kdy Reuben Mattus prodával v New Yorku na pojízdném vozíku domácí ovocnou zmrzlinu, která byla velmi oblíbená. Rodinný podnik neustále vzkvétal a v roce 1961 dal Mattus zmrzlině název Häagen-Dazs. V roce 1976 otevírá dcera pana Mattuse první obchod, který sklízí okamžitý úspěch. V roce 1993 je značka prodána potravinářské společnosti The Pillsbury Company a o sedm let později získává Häagen-Dazs na základě fúze firma General Mills.

Zmrzliny Häagen-Dazs se vyrábějí z kvalitních surovin. Základ tvoří čerstvá smetana, odtučněné mléko, čerstvý, dvakrát pasterovaný vaječný žloutek a cukr. Tento podklad doplňuje čerstvé ovoce, oříšky, karamel, ovocné polevy a čokoláda. Häagen-Dazs neobsahuje žádná umělá barviva, příchutě a ani konzervační látky. Zmrzlina má také minimum zašlehaného vzduchu, podíl hmoty je 87 %.

Poboček, které zmrzlinu nabízejí, je v současnosti přes 900 ve více než 50 zemích světa.