Metoda Komplexní nutriční technologie pomáhá vytvořit zákazníkovi výživový program přímo na tělo.
Pátek
08.02.2013
Svět zdraví vidí tajemství úspěchu konceptu ve speciální metodě tvorby výživového programu. Letos s ním chce prorazit i mimo ČR a SR.
 

Franchisový koncept Svět zdraví pokračuje v rozvoji na tuzemském trhu. Metropolí, kde bylo otevřeno další centrum, se stala Plzeň. V síti poradenských center nyní pracuje celkově na dvě stovky vyškolených nutričních terapeutů. Měsíčně pobočky navštíví přes tisíc klientů. Úspěch Světa zdraví vidí společnost Sunkins, která za franchisou stojí, hlavně v nabídce metodiky Komplexní nutriční typologie.

Metodu vymyslel odborník na výživu RNDr. Petr Fořt a jejím jádrem je určení individuálního typu metabolismu. Díky němu lze zákazníkům přesně vytvořit výživový program, který vyhovuje jejich organismu. „Praxe dokazuje, že každý jsme geneticky jiný a proto neexistuje univerzální způsob stravování pro každého. Diagnostika, která využívá principů celostní medicíny stejně jako moderní přístupy k výživě, umožňuje rozpoznat, jaký typ jste a díky tomu stanovit nejvhodnější program pro úpravu životního stylu,“ vysvětluje Fořt.

Veškerá centra fungují na principu franchisy. Ryze česká společnost Sunkins zatím otevřela v ČR 41 poboček. Na Slovensku provozuje 13 poraden. Do konce roku by chtěla mít 60 provozoven. Dopomoci by k tomu mohla i expanze, se kterou by firma chtěla začít letos. Zaměřit se chce především na trhy Rakouska, Polska a USA.