Společnost Intersport je zastoupena ve 42 zemích světa s více jak 5400 obchody.
pondělí
18.02.2013
Intersport hledá strategické partnery pro své projekty. Je nově zapsán v Katalogu franchis.
 

Franchisový systém společnosti Intersport je oboustranně úspěšný, proto prostřednictvím nových projektů v něm bude dále pokračovat. Pro tento rok jsou již dohody finalizovány, k dalším otevřeným projektům se však strategičtí partneři nadále hledají. Optimální místo pro franchisovou provozovnu vidí Intersport v regionálních městech kolem 60 tisíc obyvatel. V současné době provozuje Intersport v ČR 37 obchodů, z toho 13 franchisových, a 1 prodejnu systému Rent s půjčovnou.

Každá úspěšná mezinárodní firma touží po expanzi. Franchising ji k tomu poskytuje propracovaný systém, což byl i důvod, proč si Intersport tuto cestu rozvoje vybral. V tuzemsku bylo rozšiřování sítě zahájeno otevřením několika franchisových obchodů a následně převzetím prodejen českého řetězce se sportovním vybavením Drapa. Tyto převzaté obchody po celé republice byly postupně přestavěny na nejnovější Intersport koncept a jsou řízeny centrálně. Franchísové obchody a centrálně řízené pracují synergicky vedle sebe.

Pokud chce franchisant jít do provozování obchodu Intersport nebo půjčovny Intersport Rent, měl by jako u každého jiného podnikání mít základní kapitál. Počáteční kapitál se pohybuje v řádech několika milionů korun. Dále by se měl potenciální franchisant orientovat v maloobchodním trhu. Jelikož společnost nabízí v případě potřeby i projekt na klíč, nemusí být příliš zkušený. Plnohodnotná sortimentní nabídka z rakouského centrálního skladu všech prožitkových oblastí, umožní start každému zájemci.