Mateřská firma Yves Rocher působí již v téměř 90 zemích světa, je zastoupena na 5 kontinentech.
Středa
20.02.2013
Yves Rocher přichází s novou formou financování pro své franchisanty. Mohou využít bankovní garance.
 

Společnost Yves Rocher si chválí formu franchisingu. I přesto, že je o její franchisu vysoký zájem, neponechává nic náhodě a rozhodla se nadále rozšiřovat povědomí o své značce. Letos chce také nově nabídnout zájemcům možnost financování formou tzv. bankovní garance. Yves Rocher tím plánuje oslovit i potenciální franchisanty, kteří nemají do začátku podnikání dostatečné krytí.

Na podporu zvýšení povědomí o značce plánuje Yves Rocher na 14. března Franchisovou snídani, kde chce oslovit potenciální zájemce jinou formou. Na ní mimo jiné představí nové formy financování jako například bankovní garance. Jak říká franchising koordinátor Yves Rocher Lenka Křížová, franchisanti se velmi často domnívají, že nemají dostatečné finanční krytí na první nákup zboží. Společnost tak chce podpořit i nerozhodné zájemce, že peníze mohou řešit i jinak. Zvláštní pozornost bude věnována i tzv. vázané franchise, tedy že franchisant převezme do nájmu už zavedenou pobočku Yves Rocher.

V současné době disponuje Yves Rocher 16 franchisovými a 31 vlastními pobočkami v tuzemsku a 4 franchisovými a 10 vlastními na Slovensku. "Našim pobočkám, jak franchisovým, tak vlastním, se daří velmi dobře. Stále rosteme, otevíráme nové obchody, rekonstruujeme stávající, uzavíráme nová franchisová partnerství nebo rozšiřujeme a obnovujeme stávající," říká Lenka Křížová. Podle ní zájemci chtějí otevírat provozovny i v malých městech, nicméně podle Křížové je koncept Yves Rocher vhodný především pro města nad 30 tisíc obyvatel.