Doktor Klain v současnosti provozuje 2 franchisové a 4 vlastní optiky. V plánu má letos otevřít dalších 3 až 5.
Úterý
26.02.2013
Doktor Klain sjednocuje své koncepty do jednoho. Provozuje už 2 franchisové optiky.
 

Společnost Doktor Klain nabízející franchisový koncept v oblasti prodeje oční optiky chystá novinku ve spojení konceptu očních ordinací, zubních ordinací a dentální hygieny v jeden projekt. Sjednocování začne letos. Franchisa by se tak měla zjednodušit. Vizuální a hravý design, který je pro koncept typický, zůstane beze změn. Doktor Klain také pokračoval v otevírání nových poboček a v blízké budoucnosti plánuje rozšíření do dalších států.

I přes legislativní změny ministerstva zdravotnictví, kterým se musí firma přizpůsobit, se zabývá i svým rozvojem. Minulý rok Doktor Klain otevřel dvě nové oční optiky, dvě nové zubní ordinace a jednu oční ordinaci. V současné době má 6 poboček očních optik, z toho dvě jsou franchisové. Optiky jsou v Olomouci, Ostravě, Hradci Králové, Liberci, ve Dvoře Králové a Pardubicích. Letos plánuje firma otevřít 3 až 5 nových poboček. Zájem o franchisu je dle firmy velký, ale málo zájemců dosáhne až k franchise z důvodu přísných kritérií.

U rozvoje optik nezůstane Doktor Klain jen u regionů v České republice. Rozhlíží se i za hranice. „V nejbližší budoucnosti se chystáme otevřít nové pobočky v Praze a výhledově hledáme Master franchisanty pro Slovensko, Litvu a Lotyšsko,“ říká Monika Novotná z firmy Doktor Klain.