Partnerských poboček USA Sport je v Polsku 74, franchisových 7. Nyní se chystají proniknout do ČR.
pondělí
25.02.2013
Módní značka USA Sport přichází do ČR. Hledá franchisové partnery.
 

Společnost Royal Fashion přivádí na tuzemský trh značku streetwearového a sportovního oblečení USA Sports. Pro rozvoj v České republice si zvolila formu franchisingu. Výhodu mají zájemci o licenci se zkušenostmi z oblasti obchodu a módy.

Obchody a stánky USA Sport nabízí oděvy značek Tribal Gear, Karl Kani, Pelle Pelle, Hoodboyz Tribal a další. Tyto značky mají mnohaletou historii. Hodí se pro ty, co mají svůj vlastní styl a jsou oblíbené především mezi hudebníky vyznávajícími rock či hip-hop. USA Sport nabízí taky sportovní značky Mitchell & Ness, což je jedna z nejstarších sportovních značek, a světového lídra ve výrobě klobouků New Era. USA Sport prodávají také doplňky amerických týmů NFL, NBA či NHL.

Požadavkem pro udělení licence je město s minimálně 70 tisíci obyvateli, firma nabízí územní exkluzivitu pro území nad 200 tisíc obyvatel. Corner, tedy stánek, by měl být v rozsahu 10 m2, ale může být i méně v závislosti na velikosti obchodu, v kterém bude. Jeho provoz musí schválit franchisor Royal Fashion. Celková investice pro získání licence je 10 až 13 tisíc eur (255 až 331 tisíc korun).

Nejvíce prodejen USA Sports můžeme najít v Polsku, kde firma Royal Fashion provozuje 9 vlastních a 81 obchodů je v rukou partnerů a franchisantů. Ti dále provozují 24 prodejen na Ukrajině a 2 v Bělorusku.