Plošiny Vibrostation fungují na principu vytváření vibrací, které jsou přenášeny do těla. Tento proces vyvolává v trénovaném svalu napínací reflex. Svaly se samovolně stahují 30-45 krát za vteřinu v závislosti na zvoleném nastavení.
Středa
13.03.2013
Franchisová síť Vibrostation má velké plány. Do tří let chce až 50 poboček s vibračními plošinami.
 

S novým franchisovým konceptem cvičení přišla loni na scénu firma Vibrostation se svými vibračními plošinami, které přinášejí ojedinělý způsob rychlého cvičení jak na hubnutí, tak i na posilování. Rozvíjet pomocí franchisingu se začala společnost od srpna loňského roku a za půl roku se jí podařilo dosáhnout 2 vlastních provozoven a 7 franchisových.

Letos zatím Vibrostation očekává otevření 3 franchisových poboček, které by se měly otevřít do tří měsíců. I díky úspěšnému rozvoji si firma vytyčila za cíl do tří let otevřít zhruba 50 franchisových poboček s vibračními plošinami. A plány nezůstávají jen u naší republiky. V horizontu několika let plánuje expanzi po celé Evropě a i za hranice starého kontinentu, jako například Rusko či Spojené arabské emiráty.

Nejlepší řešení

Plán expandovat s konceptem cvičení na vibračních plošinách pomocí franchisy si Vibrostation promýšlel dlouho. Jak říká majitelka Vibrostation Irena Jelínková: „Koncept byl vyvinut jako první v ČR v roce 2012 po třech letech zkušeností s prodejem plošin a celkovým rozvojem v té době nefranchisových studií po celé republice.“ Model podnikání formou franchisingu si Jelínková vybrala především z toho důvodu, že tento způsob shledává jako nejlepší řešení, aby byl koncept Vibrostation dostupný pro široké spektrum zákazníků.

Podmínky, které musí potenciální franchisant splnit, je nalézt vhodnou lokalitu a prostory o velikosti okolo 50 m2 a nakoupit vhodný počet vibračních plošin. Firma nabídne ostatní podporu jako know-how, proškolení či marketing. Vibrostation také nabízí podporu v exkluzivitě na daném místě. Celková investice se pohybuje kolem jednoho milionu korun v závislosti na výběru lokality a velikosti studia.