Obchod Religion Clothing a showroom je zatím provozován v Praze. Společnost Mestre Miorani by chtěla obsadit všechny regiony.
pondělí
18.03.2013
Franchisovou síť módní značky Religion Clothing zamýšlí vybudovat firma Mestre Miorani. Pokrýt hodlá velká města.
 

Další módní značka se objevila na tuzemském trhu. V Praze otevřela společnost Mestre Miorani obchod s Religion Clothing, která má původ v Londýně. Na značku má společnost v ČR výhradní zastoupení. Společně s obchodem spustila firma i e-shop.

Plánem společnosti Mestre Miorani je rozšířit značku pomocí franchisy do dalších měst v regionech. Konkrétně hledá franchisanty v Brně, Ostravě, Jihlavě, Českých Budějovicích, Olomouci a Plzni. „Nemáme v úmyslu rozšiřovat síť na základě kvantity, ale chceme si udržet jedinečnost v městech a dobré jméno. Například pro Prahu nechceme více než 2 obchody,“ říká jednatelka společnosti Soňa Čechmanová.

Spojení anarchie a komerce

Firma Mestre Miorani se pro franchising rozhodla z toho důvodu, že tento způsob rozvoje značky Religion Clothing je úspěšně používán i v okolních státech. Dále by chtěla rozjet vlastní síť a franchising se jevil jako správná volba. Podmínky, které musí zájemce splnit, je dodržet přibližný design obchodu, vybrat vhodnou lokalitu a dodržet standard prodejních cen. Minimální vstupní investice činí 500 tisíc korun.

U nás se značka teprve zabydluje, jelikož sem vstoupila teprve v lednu 2013. Religion Clothing vznikla v Londýně v 90. letech. Hlavním rozeznávacím artiklem jsou anarchistické grafity spojené s komerčními symboly. Za posledních pět let byla kolekce doplněna o parfémy, šperky, sluneční brýle nebo obuv.