Věcičky pro malé lidičky provozují 2 prodejny a e-shop. Zboží pro malé děti odebírá 15 velkoobchodních partnerů s dětských zbožím.
Pátek
05.04.2013
Vázanou franchisu pro zájemce připravuje firma Věcičky pro malé lidičky. Letos otevře až 3 prodejny.
 

Cílem firmy Věcičky pro malé lidičky, která prodává sortiment oblečení pro malé děti, je posílit postavení na českém trhu. Pomoci by ji k tomu měl i plán na vytvoření vázané franchisy, která je vhodná zejména do menších měst a pomáhá franchisantům odlehčit od prvotních nákladů. Na tomto konceptu společnost aktuálně pracuje.

V současné době provozuje firma vlastní obchod ve Zlíně a jeden na bázi franchisy v Pardubicích, kde loni zaznamenala výrazný nárůst tržeb. Letos na podzim plánuje otevřít 2 až 3 prodejny na tuzemském trhu. Expanzi do zahraničí plánuje až po otevření asi 10 vlastních a franchisových prodejen, což by mohlo být podle jednatelky firmy Heleny Hůrkové Mrňávkové za 5 let. Nejdříve je podle ní důležité upevnit postavení v tuzemsku. Počáteční investice na komplexní otevření prodejny činí půl milionu.

Preference kvality

Tržby rostly také v e-shopu, který firma považuje za důležitý prvek v podpoře prodejů oblečení. Naopak mírný pokles registrovala u odběru velkoobchodních partnerů se smíšeným sortimentem dětského zboží. „Růst tržeb v e-shopu a v našich prodejnách potvrzuje náš předpoklad, že zákazníci stále více upřednostňují prodejny s kompletním sortimentem našich věciček a vybraných doplňků,“ doplňuje Helena Hůrková Mrňávková s tím, že i první čtvrtletí slibuje nárůst zájmu o oblečení.

V hodnocení konkurence Helena Hůrková Mrňávková dodává, že trhu prospěla hospodářská krize, kdy zůstaly pouze schopné firmy a zákazníci i přesto mají na výběr. Největší zájem je především o oblečení pro děti od 3 let. Opětovný nárůst firma také zaznamenává v oblasti kojeneckých oblečků pro nejmenší děti, které byly v ČR v útlumu. Podle Hůrkové Mrňávkové je to dáno tím, že se sice rodí méně dětí, ale rodiče hledají především kvalitu.

Více informací o franchisovém konceptu naleznete v Katalogu franchis.