Mražená šance
Prodejce mražených jogurtů Jogo Slovakia pokračuje ve svém rozvoji na slovenském trhu. V dubnu chystá otevření třetí pobočky v Košicích, čímž pokryje všechny hlavní centra. Pokračuje nadále ve vyhledávání výhradního zástupce na českém trhu.
Jogo Slovakia v ČR zaznamenává zájem o franchisovou licenci nejen u investičních a developerských skupin, ale také jednotlivců. Problém ale vidí v tom, že zájemci očekávají nižší vstupní investice. „Zájemců je dost, s většinou komunikujeme, ale připraveno investovat do kvalitního designu a produktu je jich méně,“ říká jednatel firmy Michal Kavčák. Minimální investice při pořízení prodejního stánku v nákupním centru je 45 až 50 tisíc euro. Předpokládaný vstupní poplatek je 6 až 15 tisíc euro.
Mimo nákupní centra
Na Slovensku firma v dubnu otevírá 2 další franchisové pobočky, jedna z nich je v Košicích a druhá ve Štúrově. Poslední jmenovaná pobočka bude provozována na koupališti. Jogo Slovakia tak chce prodávat mražené jogurty i mimo nákupní centra. Obě pobočky se tak připojí k jednotkám v Bratislavě a Banské Bystrici a od května budou fungovat už 4 franchisové prodejny. Většina je provozována ve formě Jogo barů.
I přes nepříznivé podmínky, kdy byla oblast gastronomie zasažena velmi tvrdě hospodářskou krizí, se firmě v loňském roce dařilo. Vytvořila si pevnou základnu spokojených zákazníků, i přesto, že na trh přišly další podniky nabízející podobný sortiment mražených jogurtů. „Bohužel kvalita a zpracování těchto jogurtů ve většině společností pokulhává. Obáváme se, že právě podobné napodobeniny, založené na sériově vyráběných recepturách ze zahraničí, pokazí dobré jméno mraženého jogurtu,“ komentuje konkurenci Michal Kavčák.
Zobrazit v katalogu franšíz
PŘEČTI ČLÁNKY
„Franšízová síť kaváren CrossCafe umí pomoci těm, kteří chtějí začít kavárenský byznys,“ říká ředitel společnosti Mgr. David Štangler.
Vašek Hájek za tři roky, do kterých spadala éra covidu, stihl otevřít tři úspěšné franšízy Vosíme.cz. Proč uvěřil právě této pizze?
Chocafé je kavárna, kde proudí především belgická čokoláda. Co tento koncept nabízí franšízantům nám v rozhovoru přiblíží zakladatel značky Jan Novák.
Dva kamarádi Honza a Matěj postavili svůj koncept bistra na čerstvých těstovinách, které dovedou mimořádně rychle servírovat zákazníkovi. Nyní svůj nápad nabízí jako franšízu.
„Počty franšíz s vaflemi, palačinkami a lívanci rostou. Nyní cílíme na všechna krajská města“, říkají franšízoři Elvis Osmanović a Dino Pekez.
Nejčtenější
Výživové poradenství franšízy Nutriadapt dává prostor a příležitost i začínajícím podnikatelům. Jak se dá naskočit mezi nejlepší ve svém byznysu už v poměrně mladém věku?
Každý den lidé zhlédnou na YouTube více jak miliardu videí. Proč toho nevyužít pro vlastní zisk?
Franšízy modernizují své financování. Česká kavárenská síť CrossCafe Original nabízí nováčkům spolufinancování investic.
TAB Board propojuje majitele a manažery lokálních firem, kteří mezi sebou sdílí zkušenosti. Franšízant Tomáš Petrů pro setkání využívá i netradiční prostředí.
Jak se daří pobočkám nově otevřené Partners Banky a kde je šance pro nové franšízanty? Odpovídá Jan Brejl, obchodní ředitel finanční skupiny Partners.
Populární na fóru
Dotazník regionální produkty a gastroturismus
Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...
Taco Bell na cestě k vrcholu
Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.
Úspěšný rok pro Subway
Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...
Subway vidí potenciál na benzinkách
Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....
Subway vidí potenciál na benzinkách
a
Franšíza McDonald’s? Doživotí
Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?
Sushi v Česku jde
Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.
Komunikace je základ
The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...