Vznikají kavárny bez kouře

Do roku 2010 by mělo vzniknout 10 nekuřáckých kaváren
Pondělí
10.11.2008
Atmosféře zakouřených kaváren známé z první republiky zřejmě odzvonilo. Na trh vstupuje český koncept nekuřáckých kaváren Avion Café.
 

Českotěšínská společnost BIX podnikatele Josefa Vybrance chce v Česku uspět s konceptem nekuřáckých kaváren italského stylu. Svůj koncept kaváren Avion Café rozjel před rokem. Po první provozovně v Českém Těšíně již fungují stejné kavárny ve Frýdku-Místku a Třinci. Uvedla to agentura ČTK.

Až 10 provozoven

Do dvou let, tedy do roku 2010 chce podnikatel zprovoznit deset podniků s obsluhou převážně ve velkých městech nad 30 tisíc obyvatel. V menších městech se podle něj provoz nevyplatí. Dva až tři podniky plánuje Vybranec otevřít v Ostravě, další pak v Olomouci. Později se chce vydat do Brna i Prahy. Koncept sází na kvalitní kávu, která je podávána v porcelánu s vlastními logy. K tomu jsou všude dětské koutky.

Káva v Česku láme rekordy

Čím dál více řetězců nabízejících kávu se snaží využít rostoucí chutě Čechů vychutnat si dobrou kávu. Minulý týden otevřel první kavárnu řetězec Costa Coffee. Na začátku roku otevřel svou první pobočku u nás světový gigant Starbucks. Již delší dobu u nás působí kavárny Coffee Heaven. Nový dech nabírá síť kaváren Emporio Cafe a podle některých informací do Česka míří také indická Café Day. Kávového boomu se chystá využít i McDonald's, který chce do tří let otevřít v Česku své první McCafe.


Populární na fóru

Franšíza McDonald’s? Doživotí

Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?

1 komentář(e)
posledni 03.02.2018
Prodej podniku - nápadu

To s vámi soucítím. Také jsem měla jeden celkem úspěšný projekt, ale stál mě veškerý čas, takže už mě ke konci ani tolik netěšil... Společnost se určitě...

2 komentář(e)
posledni 24.11.2017
Sushi v Česku jde

Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.

1 komentář(e)
posledni 29.10.2015
Komunikace je základ

The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...

1 komentář(e)
posledni 21.09.2015
Lidé jsou základ

Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...

1 komentář(e)
posledni 15.07.2015
Prodej podniku - nápadu

Dobrý den, mám podnik v gastronomii, je to jedinečný nápad založený v srpnu 2014, na facebooku máme přes 10tis fanoušků a nemáme problém, co se týče...

2 komentář(e)
posledni 16.06.2015
Fast food franchises

Dobrý den, protože ráda cestuji, dovolím si říct, že jsem viděla řadu zajímavých konceptů, které mají po světě řadu poboček - nevím, jestli zrovna...

3 komentář(e)
posledni 19.11.2014
Fast food franchises

Fastfoodové koncepty jsou u franchisové spolupráce nejoblíbenější, avšak český gastronomický trh aktuálně zažívá konsolidaci. Tudíž dle našich informací je...

3 komentář(e)
posledni 19.11.2014