Stageman pořádá praktické a kreativní animační workshopy. Akce jsou podporovany Jacubem B. Bączkem, který je považovaný za největšího odborníka na animaci volného času ve střední Evropě.
pondělí
29.04.2013
Firma Stageman úspěšně podniká v animacích volnočasových aktivit pro hotely na celém světe. Generální ředitel Jakub Bączek v rozhovoru prozradil, jaké plány má firma u nás.
 

Rozhodli jste se vstoupit do ČR a rozvíjet se pomocí franchisingu. Máte nějaké potenciální zájemce, či už jste franchisanty našli?

Zatím se nám podařilo najít koordinátory a trenéry k našim animačním programům. V tuto chvíli jsme připraveni na 100 % plně otevřít franchisingový systém v České republice. Partner, který se rozhodne s námi spolupracovat, přijde do zajeté firmy a může začít vydělávat peníze od prvního měsíce spolupráce s firmou Stageman. Měli jsme pár zájemců o naši licenci, ale žádný z nich nesplnil požadavky, které jsou pro nás velmi důležité.

Proč jste se rozhodli podnikat zrovna v oblasti animace volného času?

Dělat byznys v oblasti animace volného času jsme se rozhodli kvůli tomu, že je to něco nového a na trhu animátorů zatím neexistuje tak velká konkurence. Také si myslím, že do budoucna má toto podnikání velký potenciál k rozvoji. Každý rok je zde více a více animátorů a my vidíme, že tato činnost je velmi úspěšná u hotelů po celém světě.

Jak se daří Vašim společnostem na Slovensku a v Polsku? Kolik studií zde máte?

Společnost Stageman je v Polsku a na Slovensku velmi prosperující. Naše příjmy zde rostou každým rokem. Tento rok vstoupíme do další země v Evropě, což pomůže našemu konceptu, aby byl ještě silnější.

Jaký je zájem o Váš franchisový koncept?

Musím říct, že zájem tu je. Samozřejmě ne každý kandidát rozumí animaci volného času podle našich představ. Někteří si myslí, že je to podobné jako dělat cattering nebo vytvářet společenské akce. Je zde také mnoho otázek o kulturních animacích. Jenže my ve Stageman děláme úplně odlišné věci. Soustředíme se na volno-časové animace v zámořských hotelích, především ve Španělsku, Řecku, Egyptě, Tunisku, Turecku či na Kypru.

Co plánujete pro letošní rok?

Letos otevíráme nová studia v další zemi v Evropě, jak už jsem hovořil. Zatím nechci zemi specifikovat, brzy zveřejníme více informací na našich webových stránkách a naší stránce na Facebooku.

Jak byste popsal trh, na kterém působíte?

Trh animátorů je široký a je zde stále prostor pro nové subjekty. My dodáváme naše služby pro největší hotely a hotelové řetězce. V současné době je o naše služby větší zájem než před 5 lety. Myslím, že to predikuje velmi dobrou budoucnost pro firmu Stageman v Evropě.