Podnikání s tučňákem

Za angličtinou pro děti Pingu’s English stojí britská společnost Linguaphone Group. V ČR je zatím 6 výukových center, z toho 5 formou franchisy.
pondělí
06.05.2013
Franchisový systém Pingu’s English přináší výuku angličtiny pro děti v předškolním věku. Poohlíží se po dalších partnerech.
 

Společnost Language Academy přichází s interaktivním franchisovým konceptem výuky angličtiny Pingu's English, který je určen pro děti ve věku 2 až 9 let. Hledá vhodné franchisové partnery, kteří by rozšířili výuková centra po celé České republice. Aktuálně provozuje franchisovou síť v počtu 5 provozoven v malých i velkých městech, konkrétně v Kladně, Praze, Ostravě, Rakovníku, Českém Těšíně a Horažďovicích.

Podle firmy je na trhu stále místo pro jazykové kurzy pro děti zábavnou formou. V konceptu Pingu's English je základním prvkem tučňák Pingu, který děti provází celým výukovým procesem, aby zvládly základní gramatiku. „Rádi bychom program Pingu's English rozšířili po celé republice a hravou výukou angličtiny zvýšili vzdělanost dětí v předškolním věku,“ komentuje plány Natálie Veselá z Language Academy. Do konce roku by chtěla firma zvýšit počet výukových center na 10.

Cena licence pro franchisanta se pohybuje okolo 250 tisíc korun v závislosti na lokalitě pro školu či výukové centrum. Potenciální franchisant by měl zajistit vhodný prostor pro výuku, u kterého franchisor pomůže s vybavením. Průběžný poplatek stojí kolem 5 tisíc korun za měsíc, ale záleží na počtu dětí. Cena pro nezávislého učitele, který by učil podle konceptu Pingu's English, stojí 15 tisíc korun plus royalities z ceny kurzu. Zájemce, který o franchisovou licenci žádá, by měl mít kladný vztah k dětem a vzdělání.