V současné době provozuje Electro World v ČR a na Slovensku 23 prodejen, z toho 3 z nich jsou provozovány formou franchisy.
Pátek
10.05.2013
Electro World oprášil franchisový koncept a otevřel pobočky v Krnově a Jeseníku. Za partnera si vybral firmu Elektromarket Gartner.
 

Prodejce elektroniky Electro World pokračuje v expanzi, ke které opět přikročil formou franchisingu. Prostřednictvím franchisového partnera, firmy Elektromarket Gartner, otevřel v dubnu prodejny v Jeseníku a Krnově. Electro World není v oblasti franchisingu nováčkem, první franchisovou prodejnu otevřel už v roce 2010 ve Žďáru nad Sázavou. „Koncept franchisy se nám velice osvědčil. Chceme i nadále expandovat. Pokud nalezneme kvalitní potenciální partnery, kteří mají znalost v oboru elektro a chtějí být zastřešeni značkou Electro World, jako například společnost Elektromarket Gatner, rádi s nimi navážeme oboustranně prospěšnou spolupráci,“ říká Ján Gažovský, ředitel Electro Worldu v České republice a na Slovensku.

Společnost Elektromarket Gatner působí na českém trhu od roku 1991 a zabývá se prodejem elektroniky v regionech severní Moravy. Spolu s pobočkami v Krnově a Jeseníku provozuje kamennou prodejnu ještě v Bruntále. Od roku 2009 též spustila internetový obchod. Jak společnost uvádí, Electro World si za svého partnera zvolila především díky identické dlouhodobé strategii nabízet zákazníkům široký sortiment zboží včetně komplexních služeb. Vyjednávání probíhala zhruba rok.

Ověřeno!

Pro fiskální rok 2013/2014 Electro World plánuje další franchisové projekty. „Přesný počet letos otevřených obchodů bude záviset na aktuálním vývoji a stavu jednání, ale mluvíme o počtu několika prodejen,“ doplňuje Miroslav Němec, real estate director CZ/SK ve společnosti Electro World s tím, že firma momentálně jedná s několika subjekty. Společnost si pro franchisovou spolupráci vybírá partnery, kteří jsou zkušení v prodeji elektroniky, provozují prodejnu o rozloze minimálně 500 m2 ve městě s dobrou dostupností a spádovou oblastí.

Nejen Českou republiku si Electro World zvolil do hledáčku, poohlíží se po franchisových partnerech také na Slovensku. Franchisovou spolupráci považuje za ověřenou a otestovanou, a pokud na Slovensku nalezne vhodného partnera, který bude vyhovovat podmínkám, není vyloučeno, že i zde by se mohla otevřít první franchisová prodejna Electro World.