Kosmetická společnost Yves Rocher vznikla v roce 1959 a v současné době jsou její obchody ve více než 80 zemích.
pondělí
27.05.2013
Francouzské kosmetické síti Yves Rocher se u nás daří. Zákazníci mohou navštívit nový obchod na Floře v Praze.
 

Nový obchod s rostlinnou kosmetikou otevřela společnost Yves Rocher 21. května v pražském Atriu Flora. Jedná se o 47. prodejní místo. Zároveň s tím byl v Pardubicích v obchodním centru AFI Palace otevřen nově zrekonstruovaný obchod Yves Rocher. Rekonstrukcí v tomto roce prošly už 4 obchody a další 2 na svůj nový kabát čekají. Děje se tak v důsledku nové koncepce obchodu Ateliér Rostlinné kosmetiky, který byl představen v roce 2009.

Další pobočky na sebe nenechají dlouho čekat, i přesto že většina trhu už je pokrytá. Dopomohly k tomu i Výstava franchisingu v Praze a Franchise Meeting Point v Brně, jejichž mediálním partnerem byl i portál Franchising.cz. „Obě akce byly pro Yves Rocher vydařené. V Praze jsme nalezli cenný kontakt pro slovenský trh. V Brně jsme zaznamenali velký zájem o franchisu Yves Rocher a momentálně probíhají se zájemci finální jednání,“ říká manažerka pro franchising Lenka Křížová s tím, že konkrétní přínos událostí bude pro společnost jasný až během léta.

Od loňského června bylo úspěšně převedeno do rukou franchisantů 5 obchodů Yves Rocher. Jedná se o vázanou franchisu, kdy Yves Rocher je nájemcem a dává franchisantovi obchod do podnájmu. Na začátku roku spustil Yves Rocher pro franchisanty také možnost bankovní záruky. Novinka se setkala s velkým zájmem a firma už takto podepsala 2 franchisové smlouvy.