S Helen Doron do Cambridge

Helen Doron English je "duchovním dítětem" britské lingvistky a pedagožky Helen Doron, která spojila své znalosti nabyté během akademických studií s praxí při práci učitelky anglického jazyka a vytvořila vlastní přirozenou a úspěšnou metodu výuky anglického jazyka pro děti. Kladla důraz zejména na rozhodující vývojové fáze mozku dítěte
Úterý
28.05.2013
Franchisanti jazykové školy Helen Doron Early English mohou ve svých centrech nově nabízet složení Cambridgeských zkoušek.
 

Společnost Angličtina pro děti se na začátku letošního roku stala autorizovaným testovacím centrem Cambridge English Language Assessement. Jako výhradní držitel licence na výuku metodou Helen Doron v České republice tak dětem přináší příležitost prověřit své jazykové znalosti a absolvovat mezinárodně uznávané jazykové zkoušky. „Výuková centra Helen Doron najdeme ve 31 zemích po celém světě. Česká republika je první zemí, kde mají žáci možnost testy Cambridge absolvovat přímo v centrech Helen Doron English, kam pravidelně dochází na výuku,“ říká sama autorka metody Helen Doron, která v minulém týdnu v tuzemsku novinku představila s tím, že doposud prošlo testy u nás 370 dětí a dosáhly výborných výsledků.

Výuka angličtiny pro děti by měla dle britské lingvistiky Helen Doron probíhat hrou a inspirací. „Nezávislé posouzení úrovně angličtiny pomocí testů posiluje víru dítěte ve vlastní síly, a tím podporuje jeho budoucí úspěchy ve vzdělávání,“ doplňuje Helen Doron. Díky zvládnutým testům získali zpětnou vazbu o úspěšnosti metody Helen Doron English nejen studenti, ale hlavně jejich rodiče.

Dřív než ostatní

„Testy absolvovaly i děti, které k nám chodí od 1 roku a letos jim bude teprve 6 nebo 7 let. Díky včasné výuce tak mohly složit zkoušku dříve, než je běžné," uvádí lektorka centra Helen Doron Barbora Tošenovská s tím, že většinou absolvují Cambridge testy až děti na 2. stupni základní školy, díky našim kurzům jsou na ně připraveny s předstihem.

V České republice bylo první z výukových center otevřeno v září 2004 v Opavě. V současné době funguje po celé České republice celkem 32 výukových center. V menších městech dále působí nezávislí učitelé. Celkově se u nás na 93 místech učí v rámci Helen Doron English více než 5000 dětí.