Síť dietetických center Naturhouse pomáhá lidem zhubnout už 20 let. Působí ve více než 40 zemích. V ČR a SR je v provozu přes 70 center, v drtivé většine formou franchisy.
Středa
12.06.2013
Centra Naturhouse si dělají zálusk na města pod 20 tisíc obyvatel. Upevňují také povědomí o značce.
 

Síť dietetických center Naturhouse úspěšně rozvíjí koncept nejen otevíráním poboček, ale také prohlubováním povědomí o značce na trhu. Pro klienty i zaměstnance připravila novinky, kterými chce nadále posilovat svou pozici. Pro potenciální franchisanty chystá společnost Reduccia, která systém Naturhouse zastřešuje, mikrokoncept pro města s 10 až 20 tisíci obyvateli.

I přes rozlehlou síť center Naturhouse je podle společnosti na trhu stále místo pro další rozvoj. Začátkem června byla otevřena další franchisová pobočka v Hodoníně. Současně jich je v ČR v provozu už 63. „Prostor k otevírání nových provozoven vidíme ve všech městech nad 20 tisíc obyvatel. Na druhou stranu tím, jak je naše síť rozšířená, trvá déle najít vhodné místo k otevření další pobočky. Proto bychom rádi tento rok představili mikrokoncept Naturhouse pro města od 10 do 20 tisíc obyvatel,“ doplňuje držitel master-licence Naturhouse a jednatel firmy Reduccia Jan Gonda s tím, že to platí i pro Slovensko, kde je otevřeno 11 center.

Naturhouse se vyvíjí i zevnitř. Pro franchisanty uspořádal školení, které bylo věnováno mimo jiné prodejním dovednostem, komunikaci s personálem, vyšší samostatnosti při práci na pobočce a také dnes velmi rozšířenému syndromu vyhoření. Ten se při práci výživového poradce objevuje často. Jedná se totiž o profesi, v které dietoložky pomáhají druhým, což s sebou přináší psychické vypjetí. Naturhouse vyvinul též software pro analýzu práce na pobočce, která přináší účinnější prvky kontrolingu centra.