Značka Celio* vznikla před 25 lety ve Francii. Pánové si mohou oblečení vybírat už v 1000 obchodech v Evropě.
pondělí
17.06.2013
Oděvní značka Celio* otevřela u nás už 11 obchodů. Formou franchisy však zatím neprovozuje žádný.
 

Móda už není výsadou pouze žen. Už i muži dbají na svůj vzhled a objevuje se stále více obchodů zaměřených jen na pánské oblečení. Jednou z nich je i značka Celio*, která pochází z Francie, kde už těší pány přes 20 let. U nás ji zastupuje firma ML Czech Republic a k rozvoji využívá i franchisovou spolupráci. Na českém trhu však zatím franchisová pobočka otevřena nebyla.

Obchodů s pánským oblečením Celio* se v tuzemsku v současné době nachází 11, všechny má ML Czech Republic ve vlastním držení. Nejvíce se jich nachází v Praze, konkrétně 5 v nákupních centrech. Nové pobočky by firma ráda otevřela v dalších městech, především v Brně a Českých Budějovicích, kde se ještě Celio* nenachází. Prostor stále vidí i v hlavním městě. „Meziroční růst obratu našich obchodů v ČR a na Slovensku je vyšší o téměř 10 % v porovnání s ostatními podobnými obchody. Rozvíjet se chceme i nadále, protože na trhu pánského oblečení vidíme velký potenciál,“ dodává Jérôme Poussin, generální ředitel a kontaktní osoba pro zájemce o licenci Celio* pro střední Evropu.

Pokud se podíváme za hranice, hned u našich nejbližších sousedů uvidíme rozdíl ve vývoji značky Celio*. Ta se zde nachází pouze v Bratislavě ve formě 3 vlastních obchodů a o další expanzi mimo hlavní město zatím neuvažuje. Naopak směle kráčí na polský trh, kde se v září otevřou první prodejny, opět ve vlastní režii.