Společnost Vibrostation prodala od spuštění franchisového konceptu v srpnu loňského roku už 8 franchisových licencí. Do dvou let jich chce mít 50.
pondělí
24.06.2013
Společnost Vibrostation se loni rozhodla pro rozvoj prostřednictvím franchisingu. Jednatelka Vibrostation Irena Jelínková prozradila, že firma má v plánu do dvou let otevřít až 50 franchisových center.
 

Kdy jste začala prodávat plošiny Vibrostation a co Vás k tomu vedlo?

Začátek našeho podnikání byl v roce 2009, a to pouze přímým prodejem prostřednictvím e-shopu na stránkách vibrostation.cz. Podnětem k tomuto kroku byla jednoznačná díra na českém trhu po kvalitních vibračních plošinách za přijatelnou cenu pro českého zákazníka.

Vaše firma Vibrostation prodávala plošiny ještě před rozhodnutím rozvíjet se na základe franchisy. Proč jste se pro franchising rozhodla?

Ano, je pravdou, že začátky byly spojené pouze s přímým prodejem našich produktů, a to z toho důvodu, abychom si ověřili skutečnost, že tato nová koncepce cvičení skutečně funguje, a současně také proto, abychom rozšířili povědomí o naší značce. Proto bylo dalším logickým vyústěním této situace nabídnutí spolupráce v rámci franchisingu našim obchodním partnerům k udržení standardu a profesionality studií. Podstatným faktem pro vznik konceptu je i kontrola distribuce našich produktů, abychom zajistili rentabilitu a exkluzivitu našich franchisantů v místě jejich podnikání.

Čeho byste chtěli v ČR s plošinami Vibrostation dosáhnout?

Naše strategie je již naplňována, neboť od představení obchodního konceptu v srpnu 2012 již máme 8 franchis po celé ČR s tím, že rozjednáno máme dalších 5 nových míst. Celkově tak máme v plánu do dvou let otevřít 50 franchis. Souběžně také jednáme s obchodními partnery v Maďarsku, Polsku, Rusku, Slovensku a Spojenými arabskými emiráty.

V čem se cvičení na plošinách liší od normálního cvičení. Může člověk dosáhnout stejných výsledků?

Naše cvičení je revoluční zejména v tom, že přináší našemu zákazníkovi viditelné výsledky za velmi krátký časový úsek, kdy absolutní novinkou je, že zákazník se ke cvičení nepotřebuje převlékat a v průběhu cvičení pouze stojí na vibrační plošině. Výsledky cvičení jsou díky zrychlení metabolismu a lymfatického systému viditelné již po 14 dnech, a to jednoznačně viditelnými úbytky centimetrů u zákazníka.

Konkurence na trhu v oblasti cvičebních metod se stále zvětšuje. Jak byste popsala trh, na kterém působí vaše společnost?

Naše koncepce cvičení a služeb s tím spojených je naprosto unikátní a odlišná od služeb standardních fitnesscenter. Cílíme na jinou skupinu, než tato zařízení.