Metoda poradenství vychází z podrobné analýzy organismu, psychických a tělesných dispozic, z vyšetření krve, rozboru pH a nově i analýzy genů.
pondělí
01.07.2013
Franchisový koncept Svět zdraví se připravuje na expanzi do Polska a Rakouska. Rád by chtěl i na americký trh.
 

Neutuchající zájem lidí o péči o zdraví vede franchisovou síť Svět zdraví k větší expanzi. Důkazem jsou i současní franchisanti, kteří si koncept oblíbili a rozhodli si otevřít více poboček. „Důkazem je například majitel sedmi poraden, který ve velmi krátké době připravuje spuštění dalších šesti provozoven,“ říká výkonná ředitelka Marta Nosková. Aktuálně se v ČR nachází 44 poraden a na Slovensku jich je 12. Společnost hodlá nadále zhušťovat svou síť především ve velkých městech, nevyhýbá se však ani malým městům, kde kvalitní služby v oblasti zdravého životního stylu stále chybí.

Polsko a Rakousko, to jsou další státy, kam se koncept rozhodl vstoupit a ukázat lidem, jak pečovat o své zdraví. Přípravy jsou v plném proudu. Marta Nosková je přibližuje : „Jako první krok v tuto chvíli aktualizujeme software, tak aby byl použitelný i v jiných zemích. Každá země se vyznačuje odlišnými jídelními i rodinnými zvyklostmi. Navíc každý trh nabízí rozdílné potraviny. To vše musíme v našem softwaru zohlednit.“ Marta Nosková dále dodává, že firma by ráda prorazila i na americkém trhu. Průzkumy podle ní hovoří o tom, že by zde Svět zdraví mohl uspět.

A s jakými problémy se podnikatelé potýkají? I u Světa zdraví se objevují tři základní kameny úrazu - zajištění financování, nalezení vhodného prostoru pro novou poradnu a výzvou je zejména najít kvalitní personál, se kterým tento druh podnikání stojí a padá. I přes překážky Svět zdraví zaznamenává neustálý zájem o franchisovou licenci, ať už u současných franchisantů či nových kandidátů.