Franchisová centra Hany Bany se nachází na 13 místech ČR, ještě další 2 jsou provozovány ve vlastní režii. Na Slovensku je zatím jedno vlastní fitness.
Čtvrtek
11.07.2013
Franchisová síť fitness center Hany Bany má vše připraveno na rozvoj na Slovensku a Rakousku.
 

Dámské fitness centrum Hany Bany pokračuje v hledání výhradního zástupce, tzv. master-franchisanta, na slovenském trhu. Firma Laut, která Hany Bany zastupuje, už zde s několika zájemci vedla jednání, ta však ztroskotala na vzájemných představách a požadavcích. Kandidáti pro master-franchisovou licenci se neztotožňovali s filozofií dámských fitness studií Hany Bany. Na Slovensku tak v provozu zůstává stále vlastní pobočka Hany Bany v Bratislavě.

Slovensko však není jedinou zemí, kde by chtěla franchisová síť prorazit s ženskými fitness centry. „Už nějakou dobu přemýšlíme o rakouském trhu. Máme už vytvořený byznys plán a čeká se jen na vhodného partnera, který by si pořídil master- franchisovou licenci,“ říká jednatel společnosti Laut Jakub Šigut s tím, že aktuálně probíhají s kandidáty jednání. Jakub Šigut věří, že rozvoj na rakouském trhu by mohl nastat na přelomu let 2013 a 2014. Na českém trhu plánuje Hany Bany letos otevřít další 4 franchisová centra.

Firmě se podařilo navázat několik kontaktů i na veletrhu Franchise Meeting Point, který se konal v březnu v Brně. „Veletrh byl pro naši firmu příjemný, ovšem přínos pro nás zatím není nijak markantní. Více budeme vědět až v podzimních měsících, protože v tomto období se do sektoru fitness investuje nejvíce,“ přibližuje klady Jakub Šigut s tím, že nejlepším měsícem pro otevření pobočky fitness je říjen.