Angus Burger je založen na vysoce kvalitním hovězím mase plemene Angus, které pochází z ekologické české farmy.
Pátek
12.07.2013
Franchisový koncept Angus Burger přišel o franchisanta. Rozvíjet se chce nadále spíše prostřednictvím restaurací, než fastfoodů v obchodních centrech.
 

Vybrat správného franchisanta není jednoduché, a pokud je vybrán špatný, doplácí na to celá firma. Své o tom může říci společnost Angusmeat, která nabízí franchisový koncept na bázi fastfoodu Angus Burger. „Franchisant nepochopil podstatu franchisového podnikání. Neustále nedodržoval smlouvu a vzhledem k poškozování naší značky jsme upustili od smlouvy,“ říká jednatelka Angus Burger Pavlína Silovská o špatném franchisantovi v Plzni. Aktuálně provozuje společnost Angusmeat jednu vlastní pobočku v plzeňském obchodním centru a jednu restauraci v Plzni.

Firma se také do budoucna chystá změnit směřování značky Angus Burger. „Značku chceme provozovat spíše v restauračním pojetí, od podnikání ve velkých obchodních centrech pomalu upouštíme. Budeme se tedy soustředit na Angus Burger restaurant,“ upřesňuje změny Pavlína Silovská. Důvodem je především ojedinělost konceptu Angus Burger, který si zakládá na prodeji jídla z čerstvého masa z biofarmy Šumavský Angus Václava Silovského. Zákazníci, kteří si maso oblíbili, nenavštěvují ostatní fastfoody a preferují především restaurační zařízení. V nich tak společnost vidí budoucnost, kam by chtěla značku dále orientovat.

I přes neúspěch s prvním franchisantem neupouští Angusmeat od franchisové spolupráce. Zájem o systém firma zaznamenává dále. Jelikož jde o specifický koncept, přiklání se k rozvoji především na regionální úrovni. Důsledně dbá především na výběr místa. Nabídky přichází i z Prahy, tam ale zájemci stále nenašli vhodné prostory.


Populární na fóru

Dotazník regionální produkty a gastroturismus

Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...

1 komentář(e)
posledni 07.01.2022
Taco Bell na cestě k vrcholu

Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.

1 komentář(e)
posledni 05.08.2021
Úspěšný rok pro Subway

Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...

1 komentář(e)
posledni 13.02.2020
Subway vidí potenciál na benzinkách

Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....

2 komentář(e)
posledni 10.10.2019
Subway vidí potenciál na benzinkách

a

2 komentář(e)
posledni 10.10.2019
Franšíza McDonald’s? Doživotí

Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?

1 komentář(e)
posledni 03.02.2018
Sushi v Česku jde

Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.

1 komentář(e)
posledni 29.10.2015
Komunikace je základ

The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...

1 komentář(e)
posledni 21.09.2015