Franchisová centra Jumping jsou v provozu v ČR na 300 místech. Dále působí ve 20 zemích světa.
Čtvrtek
18.07.2013
Společnost JTB prorazila ve světě s franchisovým konceptem Jumping. Ten už působí ve 20 zemích.
 

Franchisový systém Jumping, který se zaměřuje na skupinové cvičení na trampolínách, je jedním z ryze českých nápadů, který se dokázal prosadit ve světě. V ČR se trh podařilo společnosti JTB, která franchisový koncept Jumping zastupuje, úspěšně pokrýt. V provozu je zde kolem 300 center s více než 2 tisíci instruktory. V současnosti se firma zaměřuje především na expanzivní politiku do zahraničí.

Rozvoj Jumpingu probíhá na více frontách. „Letos se nám podařilo prosadit na italském trhu, a to díky fitness výstavě konané v Rimini. Dále chceme posílit svou pozici na Slovensku a koncem roku plánujeme vstup na ruský trh. Již nyní jednáme se dvěma fitness a tuto pozici hodláme upevnit výstavou konanou v Moskvě,“ přibližuje plány jeden ze zakladatelů franchisového konceptu Tomáš Buriánek. V červenci se společnost JTB chystá i do USA, kde by ráda rozběhla show room Jumping v Miami. Ten by se tak stal druhým americkým centrem vedle toho, co už funguje na Manhattanu v New Yorku. „Též se nám podařilo dostat se na kanadský trh, kam jsme v květnu vyexpedovali první kontejner s trampolínami a oblečením Jumping,“ konkretizuje úspěchy na severoamerickém trhu Tomáš Buriánek. Projekt se začíná rozjíždět ještě v Anglii, Německu, Polsku a státech Beneluxu.

Není to jen o skákání

S popularitou franchisového systému Jumping, roste i počet zájemců o franchisovou licenci. Největším problémem je pro společnost udržet značku Jumping jako kvalitní systém ve fitness průmyslu. „Hodně lidí si myslí, že Jumping je jen bezduché poskakování na trampolínách, což samozřejmě není pravda. Právě franchisanti, kterým licenci prodáme, mají za úkol klienty přesvědčit, že tomu tak není,“ dodává Tomáš Buriánek s tím, že v ČR se tento problém podařilo zažehnat a s touto úlohou se tak potýkají především zahraniční franchisanti.

Jednoduchý program Jumping založili Tomáš Buriánek a Jana Svobodová v roce 2000. Postupem času k němu přidali i vlastní kolekci oblečení a značka Jumping se stala mezinárodně úspěšnou. Oba zakladatelé se museli vyrovnávat i s parazitováním na jejich značce, dokud nebyla právně ochráněna. V současné době působí Jumping na základě franchisové spolupráce ve 14 zemích Evropy jako ČR, Slovensko, Maďarsko, Francie či Německo. Mimo Evropu lze program cvičení na trampolínách najít v USA, Kanadě, Izraeli, Kuvajtu nebo ve Spojených arabských emirátech.