Gepard Finance aktuálně provozuje přes 100 obchodních míst po celé ČR a SR. Za rok 2012 se společnosti podařilo zpracovat hypotéky o objemu 7 miliard korun.
pondělí
22.07.2013
Brokerská síť Gepard Finance letos očekává nápor klientů v oblasti refinancování hypoték. Jak říká její generální ředitel Jan Kruntorád, důvodem jsou nízké sazby hypoték.
 

Jak se Vám dařilo v loňském roce?

V minulém roce 2012 společnost Gepard Finance zpracovala hypotéky přes 7 miliard Kč a celková produkce firmy byla 36 miliard Kč. Nutno dodat, že produkce rok od roku roste. Roste i naše obchodní síť samostatně vlastněných franchisových poboček. V současné době máme přes 100 obchodních míst po celé České republice a Slovensku. Dá se říci, že stále upevňujeme prvenství mezi hypotečními makléři na trhu v ČR.

Proč jste si vybrali pro svůj rozvoj franchisový model?

Naše společnost Gepard Finance chtěla nabízet stále lepší dostupnost našich služeb, a proto jsme se rozhodli nabízet franchisovou licenci pro další partnery. Jde o výhodný model podnikání, při němž sázíme na dlouhodobou spolupráci. Díky franchisingu mají partneři, kteří se rozhodnou s námi podnikat, větší šance na úspěch, neboť podnikají s již rozšířenou značkou a zavedeným know-how. Zájemci o licenci dostanou příležitost vést vlastní pobočku pod hlavičkou Gepard Finance, získají možnost spolupracovat se všemi bankami na trhu za mimořádných podmínek, kompletní paletu hypotečních produktů pro jejich klienty i přístup ke vzdělávacímu systému naší společnosti.

Co svým partnerům nabízíte?

Kromě metodické podpory, systému, tak zejména pravidelné vzdělávání. Gepard Finance bude i v roce 2013 zajišťovat provoz tzv. Gepard akademie. Jde o speciální vzdělávací systém hypotečních makléřů - specialistů. Na trhu existují makléři, pro něž je hnacím motorem generování smluv na stovky produktů, kterým jejich "finanční poradci" rozumí jen velice okrajově. Našim franchisovým partnerům nabízíme také důležitou marketingovou podporu. O budování renomé a povědomí o značce se staráme my. Investice do marketingu jdou z naší kapsy, ať už se jedná o billboardovou kampaň, sponzoring či internetový marketing.

Jak byste popsal trh hypoték na českém trhu?

V tomto roce končí fixace hypotéky zhruba 100 tisícům klientů. Vzhledem k aktuálně nízkým sazbám se dá očekávat, že velká část klientů bude úvěr refinancovat. Sazby úvěrů jsou totiž na historických minimech a klienti, kterým bude letos končit fixace, si hypotéku většinou sjednali v době, kdy byly úrokové sazby i o několik procent výše. Hypoteční banky budou bojovat na dvou frontách. Jednak chtějí získat co nejvíc klientů a přetáhnout je od konkurence, ale také si musí ty stávající udržet. Klienti se mohou těšit na finanční bonusy nebo nulové poplatky. V tom může pomoci i nový online kalkulátor od Gepard Finance, který jsme spustili v lednu.

Co od kalkulátoru očekáváte?

Na unikátní kalkulátor navazují bezplatné služby více jak stovky franchis, které se nachází po celé České a Slovenské republice. Kalkulačku je možné využít nejen v případě nákupu, výstavby či rekonstrukce nemovitosti, ale také k refinancování hypotéky. Jak už jsem uvedl, letos čekáme enormní zájem o refinancování. Jednak končí fixace hypoték ze silných let 2008 a 2010, jednak máme historicky nejnižší sazby. Klienti budou mít velkou motivaci hledat konkurenční nabídky a získat pro sebe co nejlepší podmínky.