Francouzská kosmetika L’Occitane působí v ČR a SR od roku 2008 a provozuje 15 obchodů, z toho 2 franchisové.
Pátek
26.07.2013
Francouzská síť kosmetiky L’Occitane připravuje nový koncept. Aktuálně provozuje 15 vlastních obchodů a 3 franchisy.
 

Luxusní francouzská kosmetika L’Occitane si dokázala mezi českými a slovenskými zákazníky vybudovat trvalé místo. Pro svůj rozvoj využila i formu franchisové spolupráce, ale zatím jsou otevřeny 2 franchisové obchody na Slovensku. Momentálně společnost L’Occitane připravuje nový koncept SPA by L’Occitane.

„Cestou nového konceptu SPA by L’Occitane jsme se rozhodli jít z důvodu postupné naplněnosti kapacity trhu pro naši firmu. Nový koncept by se měl otevřít v ČR i na Slovensku,“ přibližuje plány manažerka značky Eva Vidová. Ohledně franchisové splupráce zaznamenává L’Occitane zájem, ale soustředí se především na vlastní prodejny. Těch v současnosti provozuje 12 u nás a 3 na Slovensku. Jelikož společnost prodává luxusní zboží, zaměřuje svůj rozvoj především v obchodních centrech, kde je dostatečná fluktuace lidí a nejsnazší přístup.

Konkurence na trhu kosmetických firem se v poslední době více stupňuje. „Přímá konkurence, která by byla paralelní s naším konceptem, na trhu není, avšak i přesto se musíme s konkurencí potýkat. Sázíme na produkty z unikátních ingrediencí a pravou francouzskou tradici,“ dodává Eva Vidová s tím, že problémem je též malá koupěschopnost lidí, a tak se L’Occitane koncentruje především ve velkých městech.