Kanadská výuka s medvědem

Školy Maple Bear fungující na bázi franchisingu fungují v Brazílii, Indii, Vietnamu či v Číně.
pondělí
29.07.2013
Síť škol Maple Bear přichází na trh s kanadskými výukovými normami. Nově je v katalogu franchis.
 

Kanadský styl výuky hodlá přinést na české území společnost Maple Bear Global Schools se svými stejnojmennými školami Maple Bear. Výuková zařízení zprostředkovává předškolní, základní a středoškolské vzdělání pro děti. Firma aktuálně hledá vhodné franchisanty, případně i master-franchisanta, který by ji zde zastupoval. Další zemí, kde by společnost ráda školy uchytila, je Polsko.

Koncept předškolního zařízení zahrnuje výuku angličtiny a zahrnuje 4 úrovně výuky podle věku dítěte, a to pro nejmenší Toddler, dále Nursery, Junior Kindergartner a pro nejstarší Senior Kindergartner. V případě základních a středních škol jsou kanadské výukové osnovy přizpůsobeny lokálním požadavkům ministerstva školství. Pro obě školy je typická dvojjazyčná výuka. Potenciální franchisant dostane veškerou podporu nejen při školení, ale též při vyhledávání vhodných akademiků.

Počáteční náklad na zakoupení licence na franchisový provoz vzdělávacího zařízení stojí 30 tisíc kanadských dolarů (asi 570 tisíc Kč). Dvakrát ročně se vybírá průběžný poplatek okolo 6 %. Poplatek za školení a nábor učitelů vyjde na 6500 kanadských dolarů (124 tisíc Kč). Dodatečné náklady mohou vzniknout při získávání potřebných certifikátů k provozu školského zařízení, které hradí franchisant.