Společnost Bematech rozvíjí svůj franchisový koncept Creative point v 5 městech. Ráda by otevřela další franchisové jednotky v Praze a Bratislavě.
Středa
07.08.2013
Franchisová síť Bematech Creative point by ráda otevřela prodejny v Praze a Bratislavě.
 

Nejen rolety a žaluzie se nacházejí v portfoliu společnosti Bematech, která se zabývá výrobou dekorativní techniky od roku 1994. Na trhu se rozvíjí pomocí franchisového systému Creative point. Letos její franchisant otevřel svou další prodejnu ve Zlíně a plánuje další. V současné době se zatím rozvíjí ve 4 českých městech, Praze, Plzni, Brně a Zlíně a v jednom slovenském, Žilině.

Firma Bematech aktuálně nevede jednání s žádnými potenciálním franchisanty, ale to neznamená, že rozvoj zastavila. „Rádi bychom otevřeli další franchisové pobočky v Praze a Bratislavě. Do dalších států momentálně rozvoj neplánujeme.“ říká výkonný ředitel Bematech Petr Kříž. Dodává, že společnost klade vysoké nároky na franchisanta, který musí být schopen vybudovat klientelu. Důvodem je fakt, že značka stínící techniky Bematech Creative point je pro laiky mimo obor neznámá, a proto je těžší ji do povědomí zákazníků dostat.

Krize zasáhla stavební trh, který se z ní stále vzpamatovává. Konkurence tak vytlačuje špatné firmy z trhu, což ale vede k tomu, že prodávají zboží za nižší cenu než je obvyklé, aby se na trhu udržely. Výsledkem je menší zisk a pomalý rozvoj trhu. Podle Petra Kříže se společnosti Bematech daří těmto praktikám odolávat.