Původně chtěl Petr Němec svůj byznys rozvíjet v okolí Hradce Králové a Pardubic. Když se mu však naskytla šance na odkoupení pobočky v Ústí nad Labem, neváhal a chopil se této šance.
Úterý
16.07.2013
Když Petr Němec viděl poprvé inzerát franchisové sítě Svět zdraví hlásající možnost otevřít si vlastní provozovnu, bez většího povšimnutí ho přešel.
 

On sám přeci neměl se zdravou výživou nic společného. Za nějakou dobu se k němu však vrátil. Stalo se tak v době, kdy pátral po nějaké zajímavé příležitosti k podnikání. Sám jako člověk, který již v minulosti řídil vlastní byznys, věděl, že v dnešní době je poměrně těžké najít místo na trhu s něčím zcela novým. „Proto mi přišlo rozumné spojit síly s někým, kdo má již rozvíjející se ucelený koncept,“ vysvětluje Petr Němec. Zvedl tedy telefon a domluvil si schůzku s vedením společnosti SUNKINS, která je majitelem této franchisové sítě nutričních poraden. Netrvalo dlouho a jednání vyústila v úspěšný konec - Petr Němec otevřel první pobočku v Hradci Králové.

Zpátky domů

Volba tohoto místa nebyla samozřejmě náhodná. Po dlouhé době strávené prací v zahraničí, kde působil na různých manažerských pozicích u několika firem, cítil Petr Němec, že je na čase se vrátit domů. A domů znamenalo právě Hradec Králové.

Nic však většinou nejde tak hladce, jak si člověk představuje. I Petr Němec tak musel řešit nejednu komplikaci. Tou největší byla zajímavá pracovní nabídka, kterou dostal. „Moje plány se hodně změnily přesně v den, kdy jsem podepsal nájemní smlouvu královéhradecké pobočky. Přišla totiž nabídka, která se neodmítá. Kromě rumunské jsem se měl starat rovněž o jednu divizi vydavatelství Mladá fronta v Praze,“ vzpomíná Němec s tím, že díky pomoci ze strany rodiny celou situaci zvládli. O faktické vedení byznysu se postaral syn Petra Němce. On sám první rok fungoval jako ředitel na telefonu nebo e-mailu. Občas u Němců probíhaly i pracovní soboty.

Dobrých míst není nikdy dost

Protože je Petr Němec podnikatelem tělem i duší, velmi brzy mu došlo, že k uspokojení jeho potřeb nebude stačit jedna malá franchisová pobočka. Věděl, že bude muset dělat něco víc. Vzhledem k tomu, že ho koncept svým nastavením přesvědčil, rozhodl se, že bude rozumné získat licence na další pobočky. „Věděl jsem, že za rok nebo dva budou zajímavá místa obsazena, což by byla pro mne škoda,“ poznamenává Němec. Záhy tak začala fungovat nová provozovna v Pardubicích.

Původně chtěl svůj byznys rozvíjet v okolí Hradce Králové a Pardubic. Když se mu však naskytla šance na odkoupení pobočky v Ústí nad Labem, neváhal a chopil se této šance. „Ústí nad Labem je sice trochu z ruky, nicméně vzhledem k tomu, že se v té době o byznys staral syn, byl jsem vnitřně přesvědčen, že to zvládneme,“ vysvětluje Němec a dodává: „Věděl jsem, že musíme mít poboček více, abychom se o ně se synem podělili.“

Po ústeckém Světu zdraví zamířil Petr Němec postupně i do dalších měst – Jičína, Poděbrad, Kolína a Berouna. Tím však jeho plány nekončí. Během letošního roku by chtěl totiž otevřít ještě šest dalších míst. Má zájem obsadit dva regiony – ten královéhradecký a pak také okolí Ústí nad Labem. V úvahu tak připadají Litoměřice, Teplice, Děčín, Česká Lípa, ve východních Čechách pak Turnov a Chrudim.

Celý příběh Petra Němce najdete v magazínu Vlastní firma FRANCHISING 01/2013.