Síť partnerských jazykových škol DME působí už v 58 městech v České a Slovenské republice.
Středa
28.08.2013
Síť partnerských škol Direct Method English pomalu obsazuje důležitá místa v ČR a SR. Metodou se vyučuje už v 58 městech.
 

Umět anglický jazyk je v dnešní době pomalu povinnost. A touha lidí se angličtinu naučit přispěla k rozvoji jazykových škol. Jednu z nich nabízí firma Empire, která provozuje síť škol využívajících metodu DME (Direct Method English). Tu firma provozuje na základě partnerské spolupráce, kdy partneři jsou nezávislé subjekty s vlastní správou a společnost jim poskytuje metodickou a organizační podporu. Momentálně se metodou DME vyučuje na 58 partnerských školách v ČR a SR.

Vlastní pobočky, které plní funkci centrál, se nacházejí v Praze, Brně a Košicích. Ostatní školy jsou partnerské. „Našim partnerským školám se daří dobře a jejich klienti jsou s metodou DME spokojeni. Více než 90 % partnerů se rozhoduje s námi spolupracovat i nadále,“ říká manažerka za rozvoj škol DME Zuzana Ležanská s tím, že společnost postupně obsazuje důležité lokality. V Česku stále vidí potenciál k rozvoji, protože stále nemá obsazeny města jako Hradec Králové, Olomouc či Tábor.

V období letních prázdnin klesá poptávka po normálních kurzech, naopak stoupá zájem o intenzivní kurzy a školy mají možnost ovlivnit více lidi, kteří během roku nemají čas navštěvovat jazykovou školu. Jazykovky však musí bojovat i s konkurencí, jelikož trh je přesycen. „V Česku vnímáme určitou tendenci škol se slučovat, případně se přidávat do různých skupin či asociací. V našem zájmu je tedy nadále vytvářet a udržovat silnou a stabilní síť škol s metodou DME,“ uzavírá Zuzana Ležanská.