pondělí
02.09.2013
S kanadským stylem učení k nám přichází franchisový koncept Maple Bear Canadian School. Výkonný ředitel Tyler Done v rozhovoru přiblížil, proč si vybral právě Evropu a zejména ČR.
 

Co Vás vedlo k rozhodnutí expandovat zrovna do České republiky?

Z našeho pozorování jsme vyvodili, že Česko je trh, který neustále roste a také je trhem, který podporuje studium anglického jazyka. Mimo mezinárodní školy, které obstarávají pouze jednostranné učení, u vás neexistuje žádná střední či soukromá škola, která by nabídla studium anglického jazyka podle kanadského způsobu. Právě proto poskytujeme v našem programu učební látku jak v českém, tak v anglickém jazyce, a to vše v souladu s lokálními požadavky Ministerstva školství a současně s vysokou kvalitou našeho kanadského programu.

Jak se chcete u nás rozvíjet? Co zde na začátku očekáváte?

Rádi bychom se rozvíjeli pomocí franchisové spolupráce a našli kvalitní franchisanty. Rádi bychom otevřeli první školy nejdříve v Praze a Brně do jednoho roku, pokud to bude možné. Doufáme, že se to podaří.

Proč jste si vybrali zrovna tyto 2 města?

Praha a Brno jsme si vybrali z toho důvodu, protože mají největší potenciál v ČR k rozvoji konceptu Maple Bear. Praha je místo s největším počtem obyvatel a Brno je unikátní město s velkou měrou „byznys komunity“. Obě města jsou mimo to strategicky lokalizována ke vstupu do sousedních států.

Navštívili jste mezinárodní veletrh Franchise Meeting Point v Brně. Jak byl úspěšný pro Vaši společnost?

Pro nás to byla skutečně výborná akce, kde jsme nalezli mnoho zajímavých a skvělých kontaktů. Vzhledem k tomu, že pro nás je český trh nový, myslím, že příští rok by mohl být mnohem cennější, jelikož už teď pracujeme s několika potenciálními franchisanty v oblasti a budeme už vědět mnohem více.

Do jakých zemí byste rádi se svým franchisovým konceptem Maple Bear ještě rádi vstoupili?

Evropa je velmi zajímavý trh. Ze států, kam bychom chtěli vstoupit, už zaznamenáváme první potenciální zájemce. Uvažujeme mimo ČR také o Slovensku, Německu, Švýcarsku, Polsku, Francii, Rakousku a možná i Rusku. Také pokračujeme v průzkumu dalších možných trhů k expanzi i mimo Evropu, které mají možnost k provozu prosperujících škol.