Michal Špaňar postavil v letech 2000 až 2004 pro ING spěšný model korporátního byznysu, se kterým se společnost z nuly stala lídrem trhu v zaměstnaneckých benefitech. V následujících čtyřech letech transformoval největší brazilskou pojišťovnu SulAmérica v moderní finanční společnost. Poslední tři roky se věnoval strategickým projektům ING pro český a slovenský trh a řízení penzijních produktů.
pondělí
09.09.2013
Síť finančních poradců Partners má nového výkonného ředitele. Ten ve funkci nahradil Kateřinu Palkovou.
 

Do nejvyššího vedení Partners Financial Services nastoupil od 1. září na pozici výkonného ředitele Michal Špaňár. Ten posledních 13 let působil na vedoucích postech ve finanční skupině ING v České republice, Koreji a Brazílii.

Jako výkonný ředitel bude mít za úkol zajistit perfektní fungování centrály společnosti směrem k poradenské síti, koordinaci expanzí, akvizic a strategických projektů, stejně jako efektivní využití lidských a finančních zdrojů. Svou pozornost bude věnovat i rozvoji franchisové sítě Partners market. „Na centrále společnosti je nyní více než 120 zaměstnanců, máme tři dceřiné společnosti, bankovní služby pod vlastním brandem, expandovali jsme na polský trh a spustili projekt budování kamenných franchisových bankovně poradenských poboček Partners market. Cítili jsme, že tu je prostor pro rozšíření vedení o zkušeného manažera s praxí z řízení nadnárodní finanční instituce,“ říká Petr Borkovec, partner a spolumajitel společnosti.

Příchodem Michala Špaňára do vedení Partners se dle vedení společnosti uvolní ruce akcionářům společnosti, kteří se budou moci věnovat podpoře byznysu a dalším aktivitám. Související změnou jsou plánované přesuny v řídících a kontrolních orgánech společnosti. Předsedou představenstva se stane Petr Borkovec, místopředsedou Michal Špaňár. Spolumajitel společnosti Pavel Kohout se přesune z představenstva do dozorčí rady Partners.